Raksaviikko 16. - väliseinät nousevat


Tämä viikko alkoi asioiden selvittämisellä – pojan huoneen ovi oli väärässä paikassa, villojen asennuksessa oltiin oltu turhan huolimattomia sekä saunan seinärakenteen kanssa oli epäselvyyksiä. Onneksi niin Jukkatalo kuin vastaavammekin reagoivat nopeasti, ja asioita saatiin eteenpäin. Edelleen tosin työmiehet puuhasivat tontilla hieman eri päivinä, mitä meille etukäteen kerrottiin. Mutta pääasia, että asiat etenevät ja hommat tulevat hoidetuksi!

Maanantai kului siis asioiden selvittelyn merkeissä. Työmiehet ilmaantuivat tontille tiistaina ja aloittivat hommansa villoituksia korjaamalla sekä oven paikan siirrolla. Niin Mies kuin työpäällikkö ja vastaavammekin kävivät tsekkaamassa työn laatua muutamaankin kertaan, ja nyt homma tuntui pelittävän toivotulla tavalla.

Keskiviikkona miehet olivat ilmeisesti toisella työmaalla, mutta tulivat jatkamaan töitään torstaina. Torstain loppuun mennessä väliseinien suhteen alettiinkin olla jo pitkällä – kaikki seinärungot olivat pystyssä ja melkein kaikilta osin villoitukset olivat tehtyinä sekä levytykset hoidettuina toispuolisesti, kuten tässä vaiheessa kuuluukin olla.
Näkymää keittiöstä olohuoneeseen keskiviikolta. Torstain jälkee myös ikkuvaseinä oli levytettynä, olohuoneen ja eteisen välinen seinä vielä auki.
Eteisen "käytävän" päädyssä näkyy virheellisesti pieni seinäke (joka oli vanhoissa kuvissa piirretty rajaamaan eteisen vaatekaappeja). Tämä purettiin to pois.
Pojan huoneen edustalta näkymää keittiön läpi. Takan paikka on tuossa meidän makuuhuoneen oven oikealla puolella.
Vaatehuone meidän makuuhuoneessa. Liukuoven paikka valmiina.
Loppuviikosta oli hiljaista työmiesten osalta, mutta itse pyörimme muutamanakin päivänä Talolla siivoilemassa. Sunnuntaina oikein koko perheen voimin – lapset leikkivät niin tulevissa omissa huoneissaan kuin pihallakin, mies puuhasi pihalla ja itse yritin raivoisasti taistella rakennuspölyä vastaan imuri apunani (jotain tulosta myös näkyvissä – hetkellisesti – mutta jostain sitä aina leijailee lisää).

Seuraavalle viikolle odottelemme pystytysporukkaa viimeistelemään talo ulkoa valmiiksi sekä sähkö- ja putkimiehiä tekemään asennuksiaan. Katsotaan, ketä ilmaantuu ja milloin!

 P.S. Aika kiva fiilis hengailla ja haaveilla talolla - nyt voi jo ihan eri lailla mallailla sohvan paikkaa! Olin ollut siinä uskossa, että tilat tuntuisivat kovinkin ahtailta tässä "ruskeiden seinien vaiheessa", mutta omasta milelestä huoneet tuntuvat yllättävän tilavilta!

Kommentit

  1. Hyvä, että asiat hoituivat toivotulla tavalla loppuen lopuksi. Tuo rakennuspöly on inhottavaa. Me remontoimme keittiön ja emme halunneet, että pöly menee muualle, joten meillä alipaineistaja oli käytössä. Onneksi ei ole tullut pölyä muihin huoneisiin. http://www.suomi.lifa.net/alipaineistajat-polyttomaan-saneeraukseen.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit