DIY-projekti: solmutyynyt

Minua puraisee aina välillä näpertelykärpänen. Aikojen saatossa on tullut näperreltyä jos jonkinlaista niin neulomuksista (perinteisiä villasukkia ja vauvan vaatteita) ja virkkauksista (lapsille torkkupeittoa, vaunuleluja ja pehmoleluja) verhoihin, tyynyihin ja päiväpeitteisiin. Jostain kumman syystä parin viime vuoden aikana on näpertelylle löytynyt kuitenkin ihan liian vähän tilaa ja aikaa.

Pari DIY-projektia raksa-aikaan kuitenkin mahtui. Niistä ensimmäisenä voisin esitellä solmutyynyt.
Idea näihin syntyi ihan sattumalta, kaupassa kiertelyn ja hypistelyn sekä Instagramin yhteisvaikutuksella. Olin nimittäin huomannut muutamissakin eri postauksissa ihania solmutyynyjä. En kuitenkaan ollut ajatellut asiaa sen enempää, ennen kuin löysin kyseisiä tyynyjä sattumalta eräällä hypistelyreissulla. Ja ihanahan ne oli. Sellainen olisi pakko saada. Ja tässä vaiheessa se DIY-kärpänen aloitti surinansa – voisikohan tällaisia tehdä itse?

Pikainen googlettelu antoi vastauksen: toki voisi! Enkä suinkaan olisi ensimmäinen, vaan ohjeita löytyi muutamiakin erilaisia. Eikä homma edes vaikuttanut kovin haastavalta. Joten, tuumasta toimeen!

Halusin tehdä tyynyistä pehmoisia ja pikkuisen pörröisiä. Tarkoitukseen sopivaa kangasta löysin lopulta Eurokankaasta.

Ohjeita päädyin mukailemaan näiden kahden pohjalta (esim. täältätäältä ja täältä). Homma oli käytännössä melko suoraviivaista:
  •  Leikkaa kankaasta 30cm x 3m pitkä kaistale
  •  Ompele kaistaleen pitkät reunat kiinni (nurjat puolet vastakkain)
  •   Täytä putkilo vanulla
  • Solmi putkilosta solmu
  • Ompele päät kiinni ja piilota sauma solmun sisään

Hankalin homma oli kääntää putkilo oikein päin sauman ompelun jäljiltä sekä tunkea vanu kapean putkilon sisään. Apuna käytin tyhjää talouspaperirullaa sekä lyhyttä harjan vartta, heh! Myös solmun solmimisen hahmottamiseen meni hetki, mutta kun homman hokasi oli solmimine melko mukavaa puuhaa.

Ja tällaisia solmuja sain aikaiseksi:

Kaksi harmaata, kaksi vaaleanpunaista


Lapset saavat molemmat omat tyynynsä, ja ovat näistä jostain syystä ihan innoissaan. Pakko myöntää – nämä ovat aika mukavan tuntuiset ja pehmoiset. Menee ehkä jonkinlaisena stressilelun korvikkeena, kun solmua alkaa hipelöimään :) Joten varmaankin ainakin yksi tyynyistä täytyy sijoittaa olohuoneeseen helposti saataville…

Kommentit

Suositut tekstit