... ja homma etenee!

Tapasimme viime viikolla ensimmäistä kertaa henkilökohtaisesti Siklan asiakkuuspäällikkömme kanssa. Sähköpostia oli välillämme lennellyt jo jonkin verran, ja onkin aina mukava saada nimelle kasvot.

Tapaamisen tarkoituksena oli kartoittaa missä nyt ollaan, mitä seuraavaksi tapahtuu ja millaisia päätöksiä meidän tulee tehdä ennen kuin homma etenee taas entisestään.

Projektin karkea aikataulu

Nyt mennään toisen ja kolmannen oranssi laatikon välissä ja käynnissä on hakea tonttijaon muutosta. Tämä siksi, että Prijekti saadaan etenemään mahdollisimman pian. Iso tontti oli alun perin tarkoitus jakaa kahtia pitkittäissuunnassa. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että molemmille takatonteille on ostajat, etutonteilla ei. Sen sijaan, etä me molemmat takatonttilaiset joutuisimme odottamaan ostajia etutonteille haetaan tonttijakoon muutosta niin, että jako voidaan tehdä pitkittäissuunnassa. Tähän menee aikaa pari-kolme viikkoa, mutta on varmasti nopeampaa kuin odotella etutonttien kauppoja.

Kun tonttijaon muutos vahvistuu, päästään vihoin itse tonttikauppoihin. Kaupantekohetkestä menee vielä kk ennen kuin homma on lainvoimainen/tarvittava byrokatia on käyty läpi. Tämän jälkeen päästään hakemaan itse rakennuslupaa. Rakennusluvan hakuprosessi isessään onkin sitten hidasta, täällä Espossa aikaa voi kulua noin 4kk.

Mutta ennen kuin rakennuslupaa päästään hakemaan, täytyy meidän tehdä liuta päätöksiä ja muutoksia alustaviin piirrustuksiin liittyen. Näitä tässä parin tunnin tapaamisessa kävimmekin urakalla läpi, ja homma on jatkunut pitkin viikkoa.

Yksi iso asia oli talon ja autokatoksen sijoittelu tontilla. Tätä on mietitty ja pohdittu pitkään niin Miehen kanssa kaksin kuin koko suvun voimin. Kaikilla tuntuu olevan se oma ja paras mielipide asiasta, mutta onneksi olemme Miehen kanssa melko lailla samalla sivulla asian suhteen.

Lisäksi läpi käytiin mm. ikkunoiden paikat/poistot/lisäykset/koon muutokset (muutamia poistettiin, paria suurennettiin), olohuoneen ikkunoiden ja oven kokoa, viemäreiden paikkoja (varmistettiin että KHH:ssa on viemäri ja toivottiin sellaista myös pikkuvessaan), terassin ja terassin katon kokoa (terassin koko haluttiin mahdollisimman lähelle 20 neliötä), tulevaa autokatosta, talon väriä (mietittiin tummaa harmaata valkoisilla yksityiskohdilla, mutta katsotan nyt) ym pientä mukavaa. Ihanaa, kun pääsee vihdoin tekemään konkreettisia päätöksiä pelkän pallottelun sijaan! Päätösten toimivuuden näkeekin sitten vasta joskus hamassa tulevaisuudessa :D

Muutoksia ja suunnitelmia

Osa asioista jäi vielä avoimeksi tai selvitystä vaativiksi, ja niiden suhteen olemmekin viestitelleen pitkin viikkoa. Saimme myös tulevien naapureidemme yhteystiedot, jotta voimme yhdessä meittiä esimerkiksi tonttiemme välistä mahdollista tulevaa aitaa. Ja tietenkin tutustua toisiimme!

Yksi rahanarvoinen, edelleen selvityksen alla oleva asia on Silkan tarjoama keittiön kodinkone-etu uusille talokaupoille. Siklalla oli keväällä taloarvonta, johon me myös Miehen kanssa osallistuimme. Taloarvonnan voittaja ilmoitettiin Kevätmessuilla, joilla mekin vierailimme (siitä voit luke täältä). Muutama päivä tämän jälkeen sähköpostiini kilahti viesti, jossa Sikla mainosti ilmaista keittiön kodinkonepakettia taloarvontaan osallistuneille, ennen 30.6 talokaupan tekijöille. Omat talokauppammehan ehdittiin virallistaa vain muutamaa päivää ennen tätä, eikä mainoksessa missään kohtaa (edes sillä pikkupräntillä) mainittu muuta, kuin että talokauoat tulee olla tehtynä ennen 30.6.2018. Itse siis koemme, että olisimme tähän etuun oikeutettuja, mutta Siklan ensireaktio oli kielteinen. Katsotaan siis, miten tämän suhteen käy... (Jos säästäisimme kodinkoneissa, olisi rahalle jo valmis kohde - keittiöön keraamiset tasot!)

---

Tulevat päivät ovatkin sitten täynnä touhua! Itselläni edessä VIIMEINEN yö nykyisessä kodissamme, sillä lähden muutaman viikon koulutukseen valtameren toiselle puolelle. Muulla perheellä vilskettä riittää, sillä Mies muuttaa meidät viikon päästä tulevaan vuokra-asuntoomme! Ja ennen muuttoa asunto pitää vielä maalata... (Hyvin ajoitettu matka, kenties?)

Kommentit

Suositut tekstit