Banaanilaatikoita ja pääsiäistä

Projektin seuraava vaihe on allekirjoittaa viralliset paperit oman asuntomme kaupasta. Saimme siis tällä viikolla asunnostamme ehdollisen ostotarjouksen, jonka olemme myös hyväksyneet. Pääsiäinen kuitenkin osaltaan sotkee aikatauluja ja asioiden virallinen vahvistaminen venyy. Ostaja on kuitenkin vahvasti ostamassa ja me puolestamme todellakin myymässä. Emme olekaan antaneet tuon pienen virallisen paperinpalan puuttumisen hidastaa, vaan olemme aloittaneet raivokkaan banaanilaatikoiden hamstrauksen!

Nykyiseen kotiimme muutimme yli seitsemän vuotta sitten ajatuksella, että tämä on mahdollisesti jopa loppuelämämme koti. Silloin meitä muutti tänne kaksi nuorta aikuista kaksiosta, joten muutto oli melko helppo ja vaivaton - tilaa oli! Nyt meitä on muuttamassa vuoden väliaikaismajoitukseen kaksilapsinen perhe, ja todennäköisesti taas kaksioon...  Jostain kumman syystä nämä kuluneet vuodet ovat myös täyttäneet ennen niin tyhjät ja tilavat nurkat ja kaapistot. Tavaran määrää onkin pystyttävä karsimaan rankalla kädellä.

Joten banaanilaatikot. Nuo jokaisen muuttajan ilmaiset apulaiset. Ne tulevat tarpeeseen! Ja tätä 91,5 asuinneliön tavaramäärää ei ihan muutamaan tai muutamaan kymmeneenkään laatikkooon pakata. Parempi siis aloittaa laatikoiden hamstraus ennemmin kuin myöhemmin.

Tarkoituksena on käydä kaapit ja varastot läpi järjestelmällisesti. Koska tilapäismajoitus tulee olemaan nykyistä kotiamme pienempi, ei kaikkia tavaroita todennäköisesti edes pureta laatikoista. Siksi siis pakkaamiseen ja laatikoiden nimeämiseen kannattaa käyttää muutama harkittu hetki. Näin laatikoiden kätköistä löytyy tarvittaessa ne oleelliset asiat.

Jotta muutto (tai oikeastaan muutot) olisi mahdollisimma helppo, on ylimääräisestä ja tarpeettomasta tavarasta hyvä päästä eroon jo tässä vaiheessa. Tavaramäärän vähentämistä ajatellen olemmekin varanneet kirpputoripöydän jo ensi viikonlopulle. Tarkoituksena oli hyödyntää pääsiäisen pyhät kaiken mahdollisen kirppiskaman paikantamiseen, eli vaatteiden läpi käymiseen sekä varastojen penkomiseen. Mutta kuinkans ollakaan, flunssalla oli suhteeni muita suunnitelmia... Nyt siis tuijottelen banaanilaatikkotorneja turhautuneena nenäliinakasan keskeltä.




Onneksi pääsiäisessä on päiviä ja ensi lauantaihin vielä aikaa.

Niin, ja siitä tilapäismajoituksesta. Sitähän ei vielä ole...

Kommentit

Suositut tekstit