Miksi meille tulee täysvalmis talopaketti?

On vaikea nimetä yhtä selkeää syytä siihen, miksi päädyimme rakennuttamaan Siklan kautta täysvalmista talopakettia. Tähän päätökseen on vaikuttanut ainakin kolme tekijää - sijainti, itse talo sekä hinta.

Jos ei suurin, niin ainakin iso syy päätöksellemme on varmasti sijainti. Tontin sijainti on meille optimaallinen, eikä vastaavia (meidän budjetillemme sopivia) turhan usein vapailla markkinoilla liiku. Tontti on lähellä (muttei liian...) Mummia ja Faaria sekä Miehen siskon perhettä (jotka myös rakentavat alueelle. Heidän työmaaltaanhan ajatus silloin liikkeelle lähtikin.), sekä Pojan syksyllä alkavaa esikoulua ja toivottavasti tulevaa koulua. Lisäksi lapset menevät ensi kuusta alkaen Mummille päivähoitoon, ja onhan se mukava ajatus, että sitten pieninä koululaisinakin Mummi ja Faari ovat koulupäivän jälkeen lähellä. Olimmekin kiinnittäneet huomiota myytävään tonttiin jo hyvän aikaa sitten. Hinta koko tonttialalla oli kuitenkin meille turhan suolainen.

Tontin sijainti oli varmaankin se, joka sai meidän mielenkiinnon heräämään. Seuraavaksi tietenkin kiinnosti, millainen talo (tai itse asiassa neljä taloa - iso tontti lohkotaan kahdeksi, joista tehdään vielä hallinnonjakosopimukset) tontille rakennetaan. Ja kuinka ollakaan, suunniteltu talo vastasi melko lailla toiveitamme - yksi ylimääräinen huone työ/vierashuoneeksi, vaatehuone, oikea kodinhoitohuone (nykyisen pienen käytävänpätkän tilalle) sekä tarpeeksi neliöitä, fiksu lämmitysjärjestelmä ja oma, järkevän kokoinen piha. Hyvältä kuulosti myös se, että pääsemme itse vaikuttamaan moneen asiaan keittiön suunnittelusta lähtien.

Kuvassa mallikuvat tontille suunnitelluista talovaihtoehdoista: 110B, 106A,106B ja 110A. Meille tulee vasemman yläkulman 110B.
Kuvat Siklan sivuilta.

Ja se hinta sitten. Ilman muuta asia, joka näyttelee isoa roolia tällaisissa asioissa. No, menee budjettiimme. Ilman muuta halvemmalla pääsee, jos rakentaa itse. Mutta toisaalta vertailukohteena pidimme alueen tämän hetkistä tarjontaa samassa hintaluokassa. Tarjonta ei vastaa toiveitamme, oikeastaan alittaa asetetun riman reilusti. Joten samalla hinnalla, millä saisimme toiveitamme huonosti vastaavan talon, Sikla rakentaa toiveitamme vastaavan talon valmiiksi.

Omaa osaansa tässä kaikessa ovat näytelleet yleinen fiilis koko hankkeen suhteen sekä nappiin osuneet ajoitukset. Jos ystäväni M (kenen myötävaikutuksesta Projektiin voit lukea täältä) ei olisi vinkannut ostotoimeksiannosta muutamaa viikkoa takaperin, niin epäilen vahvasti, olisimmeko nyt tässä.

Mutta tässä ollaan. Vuoden päästä toivottavasti kohta jo Kotona.

Kommentit

Suositut tekstit