...ja siitä se ajatus sitten lähti.

Miten ihmeessä meidän perhe on päätynyt tähän pisteeseen? Oma asunto on viittä vaille myyty alta, seuraavasta osoitteesta ei ole vielä tietoakaan, ja Meidän Koti on olemassa vasta paperilla. Tosin vuoden päästä toivottavasti hieman realistisemmassakin muodossa!

Ja kaikki lähti liikkeelle vasta muutama viikko sitten, kun kävimme kyläilemässä Miehen siskon perheen rakennustyömaalla. Siitä se ajatus sitten lähti.
Pitäiskös meidänkin?
Mutta ei nyt ainakaan rakentaa...
Jos muutettaisiin isompaan, valmiiseen?
Vaihdettaisiin aluetta lähemmäs Mummia ja Faaria?
Pojallakin alkaa eskari syksyllä, ja olisihan tuo alue sitä ja koulua ajatellen parempi...

Kotimatkalla kurvattiin ihan vaan huvikseen kahden asuntonäytön kautta. Mutta eivät ne olleet meille. Joku tökki. Ja eihän me oikeasti edes mitään olla ostamassa. Kunhan katsellaan.

Ajatus jäi kuitenkin itämään, ja huomasimme Miehen kanssa molemmat eksyvämme vähän välillä oikotielle ja etuoveen. Muutaman viikon aikana tuli kartoitettua melko kattavasti alueen tarjontaa niin valmiista asunnoista kuin (hupsista..) myös tonteista. Näytöissäkin käytiin, muutaman päivän aikana jopa ihan urakalla. Valmiit eivät kuitenkaan vastanneet toiveitamme - liian vanhaa, väärää lämmitysmuotoa, väärää sijaintia, huonoa pihaa, outoa pohjaratkaisua... Katsastimme myös muutaman tontin, mutta niiden tarjonta rajatulla alueellamme oli melko suppea. Ja eihän me nyt kuitenkaan rakentamaan.

Mutta kuitenkin. Meidän toiveet eivät kohdanneet olemassa olevaa tarjontaa, ja budjetin puitteissa rakentaminen tuntui tietyllä tapaa houkuttelevalta. Niin olisi mahdollista saada sitä, mitä just me haluttaisiin. Mutta se itse rakentaminen.

Mummin ja Faarin lähellä oli tontti. Iso sellainen. Ei meidän budjettiin. Mutta kuitenkin. Jos ihan vaan vähän soittaisi ja kysyisi? Ja minähän soitin. (Vuoden päästä voin sitten miettiä, olisiko kannattanut jättää soittamatta...)

Olimme myöhässä, tonttikaupat oli sovittu Siklan kanssa (mikä Sikla?). Mutta hei, Sikla rakentaa tontille neljä omakotitaloa. Uudisrakennuskohteita Kiinnostaisiko sellainen? Omakotitalo. Uusi. Valmis. Ja joku muu rakentaa.

Ja kyllähän meitä kiinnosti!

Kommentit

Suositut tekstit