Pienin askelin, mutta kuitenkin!

Arki juoksuttaa mukanaan ja taloprojekti taitaa pikku hiljaa jopa edetä siinä rinnalla. Oma paluuni Atlantin takaa takaisin Suomen kamaralle otti pienen aikalisän, kun koneviasta johtuen myöhästyin jatkolennolta ja pääsin tutustumaan Manchesterin ihmeelliseen maailmaan melkein kahdeksi vuorokaudeksi. Taloprojektin kannalta hyöhästyminen sattui tylsään hetkeen - olimme juuri saaneet viimeisimmät kuvat kommentoitavaksi, joten kommentointikierros otti tällä kertaa muutaman ekstrapäivän meidän puoleltamme.

Projekti on siis vihdoin edennyt jokinlaisen meillekin näkyvän askeleen, ja toivottavasti pian toisen saman moisen. Viikko sitten perjantaina saimme viimeisimmät kuvat kommenttikierrokselle, joita sitten viikon verran ihmettelimme ja pähkäilimme. Viime sunnuntaina saimme omat kommenttimme eteenpäin. Eilen juttelin puhelimessa niin kiinteistövälittäjän kuin asiakkuuspäällikkömmekin kanssa. Asiakkuuspäällikömme terveiset olivat (reilusti lyhennettynä versiona :D ) että kommenttiemme perusteella tehtävät mutokset piirrustuksiin pitäisi palautua meille nyt loppuviikosta tai viimeistään ensi viikon alusta. Tavoitteena on, että kuvat saadaan rakennuslupaa varten kuntoon ennen lomakautta.

Kiinteistövälittäjä taas soitteli henkilötietojemme perään, sillä uskokaa tai älkää, tonttikaupat häämöttävät vihdoinkin edessä päin! Tonttikaupat voisivat mahdollisesti toteutua juhannuksen jälkeen ensi viikolla. Jee! Ihmettelin kiinteistövälittäjälle projektin pitkittymistä - hänhän alun alkaen oli myymässä koko projektia 7kk valmistumisaikataululla kaupantekohetkestä. (Tämän toki jo itsekin ymmärsimme täysin tuulesta temmatuksi myyntikikaksi.) Eipä kiinteistövälittäjällä ollut tähän paljon sanottavaa. Kyselin myös häneltä tietoa tontin lohkomissuuntamuutoksen ja rakennuslupahakemuksen yhtäaikaisesta käsittelystä, johon ei osannut ottaa kantaa. Lupasi tosin selvitellä. Nyt siis sormet ja varpaat ristiin, että ensi viikolla päästään tonttikaupoille !

Rivien välistä luettua tietoa - tonttikaupat ovat ilmeisesti viivästyneet myyjien (perikunnan) toimesta. Ovat ilmesesti pelanneet aikaa, jotta ovat saaneet kaikille tonteille ensin ostajat tai varaukset. Nyt kaikki tontit ovat varattuja, joten hommakin pääsee etenemään. Meillehän kauppoja tehtiin himan eri speksein...

Mitä niissä rakennuslupapiirroksissa sitten oli, ja mitä me kommentoimme?

Muutaman pienemmän jutun (mm. joidenki ikkunoiden koon muuttamisen ja oviaukon siirtämisen) lisäksi esiin nousi pari isompaa juttua: tontin ja talon korko ja muodot, autojen kääntöpaikat sekä sisäkaton korotus.

Tontin muodot ja talon korko ovat kiinnostaneet meitä aivan alusta alkaen ja niiden tietojen perään olemme muutamaan otteeseen jo kyselleetkin. Nyt saimme ensimmäisen kerran asiasta mustaa valkoisella. Ja eihän se ollut sitä, mitä olimme toivoneet. Helti alussa olemme esittäneet toiveemme mahdollisimman tasaisesta tontista. Tämä on osaltaan haastavaa, sillä tonttimme on näistä neljästä kaikkein korkein ja viettää muiden tonttien suuntaan. Tätä ei sen suuremmin oltu piirrustuksissa koetettukaan korjata, vaan varsinkin "pääpiha" terassin edessä viettää reilusti. Sunnuntaina teimmekin Faarin johdolla tutkimus- ja mittausmatkan tontille ja piirsimme oman ehdotuksemme tontin koroista ja mahdollisista pengerryksistä. Katsotaan, millaisena ehdotuksemme meille aikanaan palautuu... Talon sijainti tontilla sinällään on puolestamme lukkoon lyöty.

Sinne pusikoiden keskelle se Oma Koti Kultanen vielä joku kaunis päivä nousee!

Autojen kääntöpaikkojen sijainti tonteilla ei myöskään ollut mielestämme sitä mitä oli sovittu. Olimme yhdessä tulevan takanaapurimme kanssa puhuneet, että tilanteen molempia hyödyttäessä autojen kääntöpaikat toteutetaan tonteilla yhtenä yhtenäisenä 50/50 periaatteella. Tällä hetkellä piirroksissa kääntöpaikat näyttävät kallistuvan enemmän meidän puolellemme. Katsotaan, mihin tämän suhteen päädytään.

Aivan uutena asiana olemme alkaneet hautoa ajatusta korotetusta sisäkatosta keittiö/ruokatila/olohuone/eteinen -akselille. Olimme aiemmin jo hylänneet ajatuksen korotetusta katosta (en edes ole varma miksi? Vierastimme ajatusta harjakattomallisesta korotuksesta?), mutta näimme viime viikonloppuna vastaavan kokoisessa talossa juurikin harjamallisen korotuksen ja sehän olikin todella hyvä! Nyt siis odottelemme hintatarjousta sekä tarkempia piirrustuksia asiasta.

Maanpäällisistä kellareista mainitsin edellisessä postauksessa. Maanpäällisten kellareiden toteuttaminen meillä ei ilmeisesti tule onnistumaan. Niiden toteutus on mahdollista esimerkiksi Helsingissä ja Vantaalla, mutta ei Espoossa. Miehen siskon perheellä on siis käynyt asian suhteen onni, kun asiasta päättänyt henkilö ei ole osannut asiaan puuttua.


Huh, tulipa pitkä teksti! Ja vielä olisi muutamakin asia käsiteltävänä. Niihin ehkä siis erillisessä postauksessa :)

Ensi viikkoa odotellessa!

Kommentit

Suositut tekstit