Tilannekatsaus

Terveisiä taas Atlantin toiselta puolen! Työreissu vol.2 puolessa välissä ja asioiden hoito etänä jatkuu. Vanhalle kodille on nyt sanottu lopulliset hyvästit, ja elämä vuokrakolmiossa on lähtenyt hyvin käyntiin. Järjesteltävää tosin vielä riittää, mutta onhan tässä vuosi aikaa..!

Tyhjät huoneet kaikuu... Muistot jää!
 Projektirintamalla on ollut hiljaista - vähän ehkä turhankin. Tapaamisesta Siklan asiakkuuspäällikkömme kanssa on kulunut jo kuukauden päivät, ja silloisten puheiden perusteella niin tonttikaupat  olisi pitänyt tässä vaiheessa olla hoidettuna, tontin lohkomisen muutoshakemus vetämässä ja rakennuslupapapereiden melko lailla viimeistä vailla valmiina. Mutta missä nyt siis mennään:

Tonttikaupoille ei olla vielä päästy, sillä tontin lohkomissuunnan muutosta varten Siklan on pitänyt kerätä kuolinpesältä (joka tonttia myy) tarvittavat valtakirjat. Henkilöitä kuolinpesässä on ilmesesti useampikin, ja prosessissa on tästä syystä kestänyt. Tämän lisäksi pääsuunnittelija on lomaillut viikon tässä välissä, joten asiat sillä rintamalla ovat olleet hetken paussilla. Lohkomissuunnan muutosta ei vielä siis ole laitettu virallisesti edes vireille. Edellisessä tapaamisessa näille iloitettiin kolmen viikon aikataulu.

Mies sai omista lähteistään kuulla, että tällaisten muutosten käsittely voi viedä jopa 2,5kk. Jos tähän lisätään 4kk rakennuslupahakemuksen käsittelyaika, meille ilmoitetut alkuperäiset aikataulut venyvät ja paukkuvat oikein huolella. Näissä merkeissä soittelinkin viime perjantaina asiakkuuspäälliköllemme.

Asiakkuuspäällikkömme ei osannut kovin vakuuttavasti ottaa kantaa aikatauluhuoleemme. Lupasi asian tiimoilta soitella ja viestitettä pääsuunnittelijan kanssa, mutta mitään varmaa emme asiasta ole tämän jälkeen kuulleet. Asiakkuuspäällikkö kuitenkin arveli, että hakemukset voisivat olla vetämässä samana aikaisesti, jolloin odotusaika ei venyisi turhaan. Eli odottelemme ja ihmettelemme vielä hetken.

Yksi päätöstä ja selvitystä vailla olevista asioista on ollut autotallin/katoksen koko, malli ja sijoittelu tontilla suhteessa taloon ja tontin rajaan. Pääsuunnittelijalta tuli idea rakentaa katoksesta kahden auton levyinen, ja sijoittaa katos metrin päähän tontin rajasta. Tämä vaatisi katoksen palo-osastointia (joka on käytännössä seinä) sekä naapurin kuulemista sijainnin suhteen (tallin etäisyys lähellö tontin rajaa). Idea kuulostaa meistä hyvältä, mutta mietimme, ketä asian suhteen kuulemme, kun viereinen tontti on vielä myymättä. Lisäksi pohdimme, voiko koko suunnitelma kaatua tulevan naapurin kuulemiseen, jos lupaa ei heru (voi?). Tähänkin kysymykseen odotamme edelleen vastausta.

Toinen selvitystä vaativa asia on ollut maanpäälliset kellarit. Esimerkiksi wc- sekä pesutiloja voi ilmeisesti hakea maanpäällisiksi kellareiksi, joka säästää asuinneliöitä muuhun käyttöön. Pääsuunnittelijamme kanta oli, että tämä ei ole yksikerroksisessa talossa mahdollista. Meillä on asian suhteen kuitenkin eriävä kokemus Miehen siskon perheen rakentaessa yksikerroksista taloaan naapurissa, maanpäällisin kellarein. Myös tähän kysymykseen odotamme vastausta ja lisäselvityksiä.

Summa summarum - hommassa kestää. Alunperin tonttikauppojen piti edetä kolmessa viikossa ja nyt aikaa on kulunt kuuakusi. Tonttikaupoista ei edelleenkään ole tietoa. Asiakkuuspäällikkö vakuutteli, että rakennuslupahakemusta valmistellaan kulisseissa kovaa vauhtia, jotta se on valmiina heti kun sen aika tulee. Lupahakemukseen liittyviin kysymyksiimme emme kuitenkaan saa vastauksia kovinkaan nopeaan tahtiin. Täytyy siis vaan luottaa että homma kulisseissa etenee, vaikka se tälle puolelle ei siltä niin näytäkään. Tänään jo ahdistelin asiakkuuspäällikköä (taas kerran) viestin merkeissä, mutta täytynee odotella että teillä siellä Suomessa tulee ensin aamu...

Ja kunhan taas kotiudun työreissu vol2:lta ja pääsen samalle aikavyöhykkeelle, niin alkaa puhelinlinjat taas laulmaan :)

Toukokuinen kukkaloisto vuokrakodin ovella

Kommentit

Suositut tekstit