Punainen tupa ja perunamaa?

Koska tonttikauppoihin tai piirrustuksiin liittyen ei ole vielä mitään uutta päivitettävää, niin mitä jos kertoisin jotain talon tulevasta värityksestä?

Perunamaa saattaa joku päivä pihalta vielä löytyäkin, mutta talosta ei tule punaista - vaan harmaa! Vaaleanharmaa julkisivu valkoisilla yksityiskohdilla sekä tummanharmaalla katolla, ränneillä ja sokkelilla.

Voin kertoa, että valinta ei ollut helppo! Vaihtoehtoja pyöriteltiin edes takaisin, tutstuttiin tuttujen ja sukulaisten valintoihin, ajeltiin ympäri eri asuinalueita ja katseltiin taloja "sillä silmällä" sekä hipelöitiin värikarttoja rautakapassa, maalikaupassa ja kotona.

Itseäni viehätti alusta alkaen ajatus harmaasta talosta, mutta paljon tummempana, melkein mustana. Tuleva talomme ei kuitenkaan ole liialla koolla pilattu, ja koimme (Mies koki) että tumma väri pienentää. Lisäksi halusimme ottaa värityksessä huomioon taloa ympäröivän luonnon sekä muun asutuksen. Tumma väri olisi varmasti uponnut hyvin pohjoisrajan metsämaisemaan, mutta ympäroivät talot ovat pääasiassa vaaleasävytteisiä. Tummanharmaa talo ei siis siltä osin olisi sointunut ympäristöönsä.

Pohdimme pitkään myös valkoista/vaaleaa julkisivua tummanharmailla yksityiskohdilla. Tällainen väritys on tulossa mm. Miehen siskon perheelle, ja se näyttääkin ihan hyvältä. Se Jokin siinä ei kuitenkaan tuntunut ihan omalta. Joten pohdinta jatkui.

Inspiraatiota etsiessä ajelimme ympäriinsä läheisiä asuinalueita, ja sieltähän se sitten löytyiki:
Huono kuvalaatu, mutta toivottavasti idea välittyy
Oman kotimme väritys ei tietenkään tule olemaan täysin sama, mutta samalla kaavalla mennään. Tikkurilan värikartan värimallien avulla päädyimme valitsemaan seuraavat värit:
  • Ulkoverhous harmaa Tikkurina 618X
  • Pilarit, ikkunanpielilaudoitus, räystäs- ja otsalaudat valkoinen Tikkurila 619X
  • Katto ja rännit tummanharmaa RAL7027
  • Sokkeli tummanharmaa Tikkurila 614X
  • Terassin- ja khh:n ovet valkoiset
  • Pääovi tummanharmaa

  • Värivaihtoehtoja. Meidän julkisivun vaaleanharmaa on tuo vasemmalla.
    Hiukan jännittää tehdä näin isoja valintoja pienten mallipalasten pohjalta, mutta näillä mennään! Ja maaliahan se vain on... :)


    PS. Soittelin äsken kiinteistönvälittäjämme kanssa. Perjantaina tonttikaupoille??

    Kommentit

    Suositut tekstit