Lomailua ja suunitelmia

Niin blogi kuin ilmeisesti myös melkein koko muukin Suomi on ollut enemmän ja vähemmän lomalla heinäkuussa. Mutta nyt on elokuu ja lomat lusittu! (Voisiko joku kertoa sen myös tälle helteelle?!)

Myös Projekti on valitettavasti kärsinyt lomakaudesta. Saimme heinäkuussa rakennuslupakuvat kommentointikierrokselle, mutta siihen se oikeastaan sitten jäikin. Toivotaan todella, että syksyn myötä myös tähän saadaan vauhtia.

Missä nyt siis mennään?

Heinäkuussa saadut rakennuslupakuvat olivat jo melko lähellä sitä oikeaa. Itse pohjaan tuli enää vain muutamia pieniä muutoksia tai tarkennuksia. Isompana muutoksena autokatoksen varastotilat (kylmä ja lämmin) käännetään kahdeksi neliön malliseksi nykyisten suorakaiteen muotoisten varastotilojen sijaan.

Tontin korkosuunnitelmakin alkaa vihdoin olla mallillaan. Lopullisen toimivuudenhan näkee vasta käytännössä, mutta näin piirrosten perusteella emme osaa enää enempää niitä hioa. Melko kaltevasta lähtötilanteesta on päästy lähelle sopivan tasaista lopputulosta.

Tonttikauppa-asia on sekin edennyt - lomista huolimatta. Tila on nyt jaettu kahdeksi tontiksi ja kaikille tonttien määräosille on ostajat ja rakennuttajat. Itse asiassa huomenna on edessä Tonttikauppayritelmä vol 2. (Ensimmäisestä yritelmästä voit lukea täältä.) Kop kop puuta koputellen toivotaan, että huomenna päästään sen suhteen maaliin asti! Helpoksi ei tätä matkaa voi parhaimmalla tahdollakaan luonnehtia. Kiinteistönvälittäjää on jouduttu asian suhteen neuvomaan ja opastamaan useaankin otteeseen, ja yleensä vasta toisella tai kolmannella kerralla asia on mennyt perille. Huomenna siis nähdään, kuinka käy!

Entä miltä meidän tulevassa Omassa Kodissa Kultaisessa näiden suunnitelmien perusteella tulee näyttämään?

X

Siklan alkuperäiseen pohjaan verrattuna muutoksia on tehty lähinnä ikkunoiden kokojen ja sijoittelun suhteen. Huonejako ja koko ovat melko lailla koskemattomia. Sisätilojen ilmeeseen tulee vaikuttamaan omalta osaltaan meille tuleva korotettu sisäkatto keittiö-ruokatila-olohuone-eteinen -akselilla.

Suurin käytetävyyteen liittyvä muutos on varmaankin vaatehuoneen oven siirtäminen vaatehuoneen toiseen reunaan sekä oven vaihtaminen liukuoveksi. Tämä muutos mahdollistaa sängyn sijoittamisen varastojen vastaiselle seinälle ja huoneen kaikkien neliöiden tehokkaan käyttöönoton.

Keittiö oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan L-mallinen. Nyt keittiö on tarkoitus toteuttaa I:n mallissa saarekkeella. Keittiön ikkuna toteutetaan välitilaikkunana.

Terassia on suurennettu ja terassi ja etuoven alkuperäinen porrastasanne on yhdistetty samaan tasoon. Terassi tullaan lasittamaan jossain vaiheessa tulevaisuudessa. 

Autokatosta ei talon piirrustukissa alun alkaen ollut mukana ollenkaan, ja katos onkin Miehen omasta päästä. Tässä kuvassa katoksen varastot ovat vielä väärän malliset - varastot (kylmä ja lämmin) vaihdetaan neliön mallisiksi. Autokatoksen rakennamme itse, lupa siihen haetaan jo nyt.

Miltä näyttää?

Sormet ristiin ja peukut pystyyn perjantaita varten! Toivotaan, että seuraava postaus kertoo onnistuneesta tonttikaupsta!

Kommentit

Suositut tekstit