Tonttikauppayritelmä vol. 2

Nyt se on vihdoin meidän! Nimittäin The Tontti! Ja tämän eteen on totisesti tehty töitä...

Ensimmäinen Tonttikauppayritelmä (josta voit lukea lisää täältä) oli jo yli kuukausi sitten. Silloin meille selvisi viime hetkillä, että kauppaa varten laaditut paperit olivat käytännössä puuta heinää. Seuraavan kuukauden aikana asiaa hoidettiin niin sähköpostitse kuin puhelimitsekin, ja eteneminen oli todella takkuista. Tämä takkuaminen ei mennyt Siklan piikkiin, vaan puhtaasti kiinteistönvälittäjän harteille. Ammattitaito oli monesti toiminnasta kaukana. Mutta nyt on paperityöt kunnossa (kiitos Miehen ja hänen kolleegoidensa) ja kaupateko onnistuneesti takana!

Mitä me sitten ostimme?

Alun perin kyseessä oli tila, joka jaettiin kahdeksi pitkittäissuuntaiseksi tontiksi. Kummankin tontin pinta-alaksi tuli 1 321m². Tällaisesta tontista ostimme puolet, eli 660m².


Meidän oma Pläntti on tuolla oikealla ylhäällä
Meidän Pläntillämme sijaitsee tällä hetkellä mm. purkukuntoinen rakennus sekä PALJON villiintynyttä kasvillisuutta. Talo on sen varran homeisessa kunnossa, että sisältä tuskin on mitään pelastettavissa. Muutama mielenkiintoisen näköinen huonekalu sieltä löytyy, mutta sädesieni kuulostaa sen verran karmaisevalta sanalta, että tusin haluamme ottaa sen suhteen riskiä uuden kotimme suhteen.

Pihalta sen sijaan voisi muutamia pensaita yrittää pelastaa. Talon edessä on mahtava syreenipensaskavusto, joka oli alkukesästä ihanassa kukassa. Myyjät keroivat, että syreenit ovat alun perin peräisin Porkkalasta, josta heidän sukunsa on joutunut aikoinaan lähtemään evakkoon. Olisi mahtavaa pystyä säilyttämään osa tätä historiaa myös meidän uuden kodin pihamaalla. Pihalta löytyy myös muutama upea vanha omenapuu, mutta näiden säilyminen tuskin on mahdollista. Muutamia pienempiä pensaita ja alppiruusun yritämme ehkä siirtää syrjään ja säilyttää uudelleensijoittamista varten.

Villiintynyt piha ja sen keskeltä kurkistava talo
Seuraava vaihe on saada rakennuslupahakemus vireille ja lupa myönnetyksi. Luvan myöntämisestä saammekin laittaa kellon tikittämään, sillä Sikla on luvannut luovuttaa valmiin talon 10kk sisällä.

Kommentit

Suositut tekstit