Väliaikajatkumo

Vaikka Projekti ei olekaan konkreettisella tasolla edennyt pitkään aikaan mihinkään, se ei onneksi tarkoita sitä, että rypisimme jatkuvalla syötöllä turhautumisen aallokossa. Kahden lapsen perheessä, jossa molemmat vanhemmat käyvät täysipäisesti töissä ja iltaisin vielä harrastetaan, ei siihen yksinkertaisesti ole aikaa.

Tässä kiireen ja odottelun keskellä on onneksi ollut aikaa myös fiilistellä! Tontti on niin ihanan lähellä, että siellä on helppo piipahtaa vaikka päivittäin. Kyläilykertoja kertyykin useampi viikossa. Purettava talo on tosiaankin purettavassa kunnossa, mutta pihapiiri on ihanan villiintynyt. On mukava raivata tietä pitkin poikin pusikoita ja yrittää hahmotella, miten kaikki lopulta tulee tontille muotoutumaan. Pusikoiden keskeltä onkin löytynyt muutamia aarteita (esim. syreenejä, joista kerroinkin jo aikaisemmassa postauksessa) joiden kohdalla pohdimme keinoja niiden siirtämiselle ja säästämiselle. Mies puolestaan miettii polttopuutalkoita tulevien talvien varalla.

Sisältä talosta löytyi alla oleva maalaus. Maalaus ei sinällään ole mikään suuri taidonnäyte, mutta siitä näkee hyvin, miltä tilalla on joskus aikaisemmin näyttänyt! Tällä hetkellähän koko pihapiiri on lähinnä villiintynyttä pöheikköä, mutta näin ei siis aina ole ollut!

Vanhan tilan yläosa. Puolet tilasta rajautuu pois maalauksen alaosasta 
"Meidän talomme" on tuo maalauksen oikeanpuoleinen rakennus. Paljon puhutut syreenit eivät kuvassa näy, mutta ne sijaitsisivat tuossa oikeassa alakulmassa. Maalauksessa näkyvät puut näyttävät koivuilta (?), mutta aika lailla niiden paikoilla on omeapuita. Ja ne omenat! Parhaita ikinä! Harmi vain, että puut alkavat olla vähän turhan huonossa kunnossa ja hankalissa paikoissa, jotta niitä voisi myllerrysten keskellä säilyttää. Mutta tänä syksynä olemme saaneet koko suvun voimin nauttia maailman parhaista omenoista.

Kun projekti sitten jossain vaiheessa lähtee liikkeelle, on edessä talon (talojen) purku sekä tontin täydellinen myllerrys. Tontin korko on korkeimmillaan hallinta-alueemme pohjoiskulmassa (oikea yläkulma), ja korko viettää aika rankasti etelään päin tultaessa. Tästä johtuen korkoa täytyy korkeimmasta kohdasta tuoda alas ja matalammalta nostaa. Lisäksi huomioon pitää ottaa se, että viereinen tontti sekä oman tonttimme etuosa (naapurin hallinta-alue) ovat meidän hallinta-aluettamme matalammalla. Jonkinlaisia pengerryksiä on siis luvassa.

Sormet syyhyten jo odotamme, että pääsemme sitten joskus laittamaan pihasta oman näköistä! Ja toivottavasti ainakin ne syreenit löytävät pihalta oman paikkansa.

Google Mapsista napattu kuva tontin etuosasta katsottuna.
Kuvassa näkyy The Syreenit, joiden takana piilossa on meidän hallinta-alue.

Kommentit

Suositut tekstit