Rakennus- ja purkulupahakemukset

Rakennus- ja purkulupahakemukset. Niissä on riittänyt (ja riittää edelleen) puuhaa ihan riittämiin! Kunnan ohjeistukset hakemuksiin ovat mitä ovat, joten tällainen tavallinen tallaaja on muutamaan otteeseen kokenut pienoista turhautumista ja voimattomuutta prosessin edessä. Mitä kaikkia dokumentteja meidän tulee toimittaa? Ovatko kaikki toimitetut dokumentit kaikkien taiteen sääntöjen mukaisia?

Oleellisimpia dokumentteja varmaankin ovat itse lupakuvat, eli tulevan kotimme asemapiirros, pohjapiirros, leikekuva sekä julkisivukuvat. Näiden lopullisia versioitahan me odottelimme Siklalta yli puoli vuotta valmiita koskaan saamatta… Hieman siis jännitti, miten Jukkatalo vastaisi haasteeseen. Tämän suhteen odotuksemme täyttyivät hienosti. Prosessi eteni Jukkatalon puolelta luvatusti, ajoittain jopa jouhevammin kuin osasimme toivoa.

Kuvien lisäksi eniten harmaita hiuksia aiheutti naapureiden kuulemiset. Itse kuulemiset sinänsä menivät oikein mukavasti - oli kiva päästä juttusille tulevien naapureiden kanssa sekä huomata heidän olevan iloisia puolestamme – kunhan vain ensin saimme oikeat henkilöt kiinni. Yksi naapureista asuu pääasiallisesti Ruotsissa, yksi naapuritaloista on asunto-osakeyhtiömuotoinen ja yhtenä naapurinamme on seurakunta.

Ruotsin naapurin suhteen kävi lopulta hyvä tuuri, kunhan lopulta saimme hänet parin viikon yrityksen jälkeen langan päähän. Hän tuli juuri sopivasti käymään Suomessa viime viikonloppuna, joten papereiden läpi käynti onnistuikin yllättävän helposti. Asunto-osakeyhtiön nimenkirjoitusoikudellisen henkilön saimme selville vahingossa, kun kävimme kyselemässä kuulemisia naapurissa. Papereiden allekirjoitus onnistui vaivatta tälläkin kertaa. Yllättäen seurakunnan kanssa meinasi tie nousta pystyyn heti alkuunsa. Ensimmäiseen kyselyymme saimme vastaukseksi, että kirkko käsittelee tällaiset asiat seuraavan kerran tammikuun kirkolliskokouksessa – ja meillä kun on tavoitteena saada lupa alkuvuodesta! Onneksi uuden viestikierroksen jälkeen seurakunnan kanta muuttui, paperit on toimitettu ja odottelemme niiden pikaisempaa palautumista, huh!

Saimme lupahakemuksen esikäsittelyvaiheeseen viime viikon torstaina ja eilen saimme viestiä sähköisen lupapalvelun kautta – täydennettävää löytyy. Mm. pohja- ja asemakuvaan haluttiin muutamia tarkennuksia, purkulupahakemus pitää saada vireille sekä hulevesisuunnitelma tehtyä. (Muuten, Jukkatalolle propsit tässä(kin) kohtaa – laitoin aamulla muutospyyntöä kuviin liittyen, uudet kuvat toimitettiin alle tunnissa!)

Muut täydennykset vaikuttavat melko simppeleiltä, mutta tuo hulevesisuunnitelma… Rakennusvalvonta haluaa jostain syystä hulevesisuunnitelman koko tontillemme samalla kertaa, ja tätä varten tarvitaan asemapiirros, jossa näkyy molemmat tulevat talot ja tonttien korot. Tätä voi olla hieman hankala toteuttaa, sillä talomme tulevat eri talotehtailta ja projektimme ovat eri vaiheissa – tulevan naapurimme pääkuvat eivät ole vielä valmiina. Pääsuunnittelijamme/vastaava rakennusmestarimmekin pudistelee tälle vaatimukselle päätään. On kuulemma ensimmäinen kerta hänen urallaan, kun tällaista vaaditaan. Mutta ilmeisesti homma toimii niin, että kun rakennusvalvonta käskee, niin silloin hypätään.

Katsotaan, mihin tässä vielä päädytään…

Kommentit

Suositut tekstit