Valintoja, valintoja

Hitaasti, mutta varmasti. Se on tuntunut olevan etenemistahti Projektissamme tähän asti. Mutta edetään kuitenkin! Ja toivo elää, että nyt Jukkatalon huomassa tahtikin tästä pikkuhiljaa reipastuu.

Yksi virstanpylväs saavutettiin, kun Mies ja pääsuunnittelijamme/vastaava mestarimme kävivät tiistaina näyttämässä kuvia Espoon Rakennusvalvonnassa. Muutamien jo tiedossa olevien muutosten lisäksi käynnillä ei ilmaantunut mitään yllättävää, ja esitellyt kuvat saivatkin vihreää valoa! Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että heti kun saamme Jukkatalolta lopulliset kuvat, pääsemme metsästämässä kuvien kanssa naapureiden suostumuksia ja laittamaan rakennuslupahakemuksen vireille. Optimistisesti toivomme, että hakemus saadaan vireille ensi viikon loppuun mennessä – mutta katsotaan nyt. Kuten alussa jo totesin, Projektissamme asioilla on ollut tapana ottaa oman aikansa…

Saimme juuri pääsuunnittelijalta/vastaavalta mestarilta hänen kommentoimansa kuvat tarkastettavaksi ja toimitettavaksi Jukkatalolle lopullista piirtoa varten. Samalla meidän täytyy toimittaa myös omat lopulliset päätöksemme tiettyjen valintojen suhteen. Osa näistä valinnoista ovat olleet selkeitä jo useamman kuukauden ajan, ja osan suhteen valintoja on tehty vasta nyt. Mutta oli asia niin tai näin, tuntuu tämä joka tapauksessa hurjalta. Näitä päätöksiä ei enää helposti muuteta, ja kaikki vaikuttaa lopputulokseen. Eli meidän omaan kotiin!

Tässä vaiheessa päätöksiä tuli tehdä siitä, miltä meidän kotimme tulee ulkopuolelta näyttämään. Lukkoon lyötiin mm:
katon materiaali ja väri
ulkoverhouslaudan tyyppi ja väri
ikkunoiden ja ovien pielilaudoituksen malli ja väri
nurkkalaudoituksen malli ja väri
räystästyypin malli ja väri
rännit ja syöksytörvet ja niiden väri
Ikkunoiden mallit ja väri
ovien mallit ja värit, kahvatyypit ja lukkopesät
sekä talon sisältä mm. vesipisteiden, lieden ja tulisijan paikka

Jukkatalolla on valintojen teon helpottamiseksi kuvastot, jossa eri vaihtoehdot ovat selkeästi esiteltyinä. Suurin työ olikin tehtyjen valintojen ylös kirjaaminen ja tietojen eteenpäin välittäminen. Ehkä tämäkin voidaan joskus tulevaisuudessa hoitaa sähköisesti (vink vink!). Ennen tähän pisteeseen pääsemistä olemme tosin kierrellet muutamaankin otteeseen autolla eri asuinalueita ja tuijotelleet toisten koteja ”sillä silmällä”. (Ja edelleen huomaan esim. lenkillä ollessani kiinnittäväni huomiota siihen, millaisia valintoja ihmiset ovat tehneet ikkunanpielilaudoituksen tai räystäskourujen suhteen, heh…)

Mitä me sitten valitsimme? Esimerkiksi nämä:
Talon tuleva värimaailma:
julkisivun värinä Tikkurilan vaaleaharmaa,
nurkkalaudat, pielilaudat, pylväät  ym Tikkurilan valkoisella,
katto, rännit ja syöksyputket sekä pääovi tummanharmaalla
(tikkurila.fi ja  ruukki.com)
Ovivalinnat vasemmalta oikealle: pikkukuvissa varasto ja khh:n ovi sekä terassin ovi valkoisena,
pääovi tummanharmaana
(piklas.fi)
Ulkoverhouslaudan tyyppi: 28x170 UYV, vaaleanharmaana
(woodshop.vilkasstore.com)
Katto Ruukin Classic c, värinä tummanharmaa
(ruukki.com)
Räystäskourut ja syöksyputket tummanharmaana
(prp.fi)
Umpiräystäät
(kuva googlen syövereistä)
Talon nurkkalaudat sekä ovien ja ikkunoiden pielilaudat tulevat melko simppelinä ja kapeana, ei siis mitään romanttisia röpellyksiä. Värinä valkoinen.

Miltä näyttää ja kuulostaa? Tarkoituksena saada talosta aikaa ja katseita kestävä ilmestys, ei klassisen romanttinen mutta ei myöskään mikään turhan modernikaan ilmestys. Sellainen meidän näköinen. Itse olemme valintoihimme tyytyväisiä, mutta kaikkihan konkretisoituu vasta useamman kuukauden päästä. Katsotaan silloin uudestaan…!

Kommentit

 1. Todella kaunis tuo tummanharmaa. Onnea nimienkeruukierrokselle, vaikea keksiä mitään vastustettavaa tuosta kokonaisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milla! Kiitos kommentistasi. Se olikin ensimmäinen virallinen kommentti blogissani, joten juhlin sitä hetken :D
   Toivotaan, että nimenkeruukierros sujuu ilman turhia kommenverkkejä. Talo noudattaa kaavamääräyksiä, joten suostumuksia erikoislupiin tms. ei onneksi tarvita.

   Kiva, että tummanharmaa miellyttää! Ajattelimme, että sillä saadaan hieman särmää muuten melko vaaleaan taloon.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit