Raksaviikko 13. - lattiavalu

Alkuviikko oli odotetusti hiljainen. Sisäpuolen hommat saatiin viime torstaina valua varten valmiiksi ja ulkopuolen porukka tulee tekemään oman osansa loppuun touko-kesäkuussa. Viikko on ollut muutenkin sen verran kiireinen (Tontin ulkopuolella), että edes Mies ei ole ehtinyt tekemään tapansa mukaisia jokapäiväisisä iltavisiittejä Tontille (on siis käynyt paikalla vain joka toinen ilta, heh!).

Lattiavalua odotellessa vastaavat ovat käyneet tekemässä omat katselmuksensa, ilman sen suurempia huomioita. Tiistaina Tontille toimitettiin ovia: varaston, kodinhoitohuoneen sekä terassin ovet. Torstaina putkimies kävi tekemässä vielä viimeisiä säätöjään ja eristyksiä ennen valua.
Terassin ovi yllätystoimituksena vappuaattona
Ja perjantaina se päivä vihdoin koitti – lattiavalu! Edes perinteinen kevätsää (lämpöä +2 astetta, taivaalta sataa vettä/räntää) ei latistanut mielialaa, kun betoniauto parkkeerasi paikalle jo heti aamusta.


Valua piti käydä ihastelemassa perjantain aikaan pariinkin otteeseen, ja lauantaina uutta lattiaa käytiin fiilistelemässä koko perheen voimin. Lapsetkin olivat ihan innoissaan, kun pääsivät kirmaamaan ympäri Taloa - tasaisia lattioita pitkin!

Viikonloppuna kelikin oli parempi, joten päästiin pitkästä aikaa koko porukan voimin puuhailemaan Tontille. Tuuletettiin Taloa valun jäljiltä, siirreltiin mm. tulevaa tukimuuria varten kerättyjä kiviä parempaan talteen tontin etuosan alkavien maatöiden alta pois sekä selviteltiin paljon puhuttujen syreenien kasaa – josko sieltä saataisiin muutama juuri ja pensas pelastettua tulevaa varten.

Jotenkin mahtavaa – meillä on lattia!

Kommentit

Suositut tekstit