Raksaviikko 14. – valun jälkeistä elämää

Edellisen raksaviikon perjantaisen lattiavalun jäljiltä on Talolla ollut tällä viikolla hiljaista – lattia kuivuu ja puhallin puhaltaa. Sitäkin enemmän on tullut fiilisteltyä. On niin jännä tunne, kun sähköpistokkeiden ja -vientien avulla pystyy hahmottamaan tulevien seinien ja ovien paikat. Vaikka toisaalta pinta-ala vaikuttaa tässä vaiheessa tosi pieneltä, auttavat nämä kiintopisteet todellisten etäisyyksien selkeyttämisessä ja tajuamaan, että kyllä ne meidän suunnitelmat ja elämä tulevat näiden seinien sisälle mahtumaan just eikä melkein.

Mieskään ei ole tällä viikolla ihan hirveästi ehtinyt kuluttamaan iltojaan Tontilla (=noin puolet illoista…). Suurimpana operaationa oli siirtää meidän tavaroita tontin etuosalta, jota olemme saaneet tähän asti käyttää välivarastona. Nyt etuosankin rakennuslupa on lainvoimainen, joten työt myös siellä pääsevät alkamaan. Tämän lisäksi Mies on siirrellyt isompia kiviä oikeisiin asemiin tulevia tukimuureja ajatelle.

Sunnuntain äitienpäiväreissulla Lahdessa saimme melko lailla ex tempore hoidettua kylpyhuoneen kalusteiden tilauksen pois päiväjärjestyksestä. Jukkatalon toimitussisältöön olisi alun perin kuulunut Polarian metallirunkoinen perusmallinen kalustesetti. Tämä oli kuitenkin mielestämme mallia karu, joten jätimme lopulta setin pois tilauksesta. Tarkoituksena oli hankkia tilalle joku melko lailla yksinkertainen ja simppeli, valkoinen kalustesetti. Näitä olemme kuluneiden kuukausien aikana silloin tällöin sivusilmällä silmäilleetkin, mutta juuri sen oikean vaihtoehdon löytyminen olikin yllättävän vaikeaa.

Sunnuntaina kurvasimme Kodin Terraan 15 min ennen sulkemistaikaa, ja kuinka ollakaan – sieltähän se kalustesetti löytyikin! Kun Terrassa oli vielä tuplabonukset, oli päätös tehty.

Entä mitä me sitten valitsimme?
Päädyimme L-Kalusteen valkoiseen, kiiltäväpintaintaiseen Kelo-allaskaappiin vetolaatikoilla klassisella Kelo-tasoaltaalla. Peilikaapiksi valikoitu L-Kalusteen 60cm leveä kaksiovinen peilikaappi ja valoksi simppeli Led-varsivalaisin. Aika lailla peruskauraa, mutta juuri siksi niin passeli meille. Kylpyhuoneen laatat kun tulevat olemaan hiekan sävyisiä, joten yksinkertaiset, valkoiset kalusteet nousevat värillistä taustaa vasten hienosti esille.
Kuvat: oras.fi ja l-kaluste.fi

Kalusteiden asennus kuuluu meille, ja on edessä joskus loppukesästä. Tulevia sähkö- ja putkitöitä ajatellen täytyy kalusteiden mitat kuitenkin olla selvillä jo reilun viikon päästä. Emme siis olleet liikkeellä yhtään liian aikaisin, heh! Kalusteiden asennuksen jälkeen Jukkatalo huolehtii sähkö- ja putkitöistä, ja asentaa mm. hanan, joka heiltä tulevaan tilaussisältöön edelleen kuuluu. 

Viikonloppuna saimme myös vihdoin käytyä läpi Keittiömaailman hintaerittelyn ja toimitussisällön. Pitkäänhän on ollut jo selvillä että näillä suunnitelmilla mennään, mutta papereiden tihrustaminen on aina siirtynyt ja siirtynyt, milloin minkäkin syyn takia. Mutta nyt saa senkin ruksia pois To do-listalta! 

Tulevalle viikolle on aikataulutettu väliseinien pystytystä (ilmeisesti keskiviikosta alkaen), minkä jälkeen sähkärit ja putkarit tulevat tekemään omia hommiaan ennen kuin väliseinät levytetään umpeen. Jossain vaiheessa viikkoa olisi tarkoitus pitää myös jonkinlainen välikatselmus vastaavamme sekä Jukkatalon työnjohtajan kanssa.

Niin se aika vaan kuluu ja Projekti etenee - enää nelisen kuukautta luovutukseen. Hullua!

Kommentit

Suositut tekstit