Raksaviikko 15. - odottavan aika on pitkä

Tämä viikko on mennyt aika lailla odottavissa tunnelmissa. Työpäällikön mukaan väliseinäporukan oli tarkoitus tulla työmaalle keskiviikkona aloittamaan väliseinät putkaria ja sähkäriä varten, joiden vuoro puolestaan olisi seuraavalla viikolla. Myös pystytysporukan olisi tarkoitus tulla seuraavalla viikolla viimeistelemään talo ulkoa päin.

Keskiviikko tuli. Vastaava, työpäällikkö ja Mies kävivät tekemässä kevyen työmaakatselmuksen ja tsekkaamassa tähän astisen työn laatua. Muuten kaikki vaikutti olevan kunnossa, mutta sauna/kylpyhuoneakselilla seinän rakenne oli virheellisesti tehty. Tämä täytyy tietenkin korjata ja seurata, että rakenteet tulevat kuntoon.

Muita tontilla ei keskiviikkona näkynytkään. Eikä torstaina. Ja kun odotettuja työmiehiä ei perjantainakaan näkynyt, soittelin työpäällikölle. Hän kertoikin, että miehet tulevat töihin viikonloppuna. Ja että pystytysporukka joko ensi viikolla tai sitten heti kesäkuun alussa. Samalla selvisi, että seinien levytykseen tarvittavat gyprocit olisi pitänyt toimittaa perjantaina, mutta toimitus näyttäisi venyvät maanantaille.

Lauantaina tontilla puuhasikin kaksi uutta virolaista miestä sisäseinien villoitusten ja väliseinien kimpussa. Koska gyprocit puuttuivat, ei heidän olis järkeä tulla takaisin sunnuntaina, vaan vasta tavaratoimituksen jälkeen. Minun tontilla käydessä oli homma vasta alkusuoralla, joten paljoa ei ollut vielä nähtävillä. Heille asti tieto saunan/kylpyhuoneen rakennevirheestä ei ollut vielä kulkeutunut, joten pyysinkin selvittelemään asiaa ennen kuin etenisivät niin pitkälle.
Väliseinät kohoavat ja seiniä villoitetaan
Sunnuntaina tontilla odottikin yllätys kun huomasimme, että pojan huoneen ovi oli väärässä paikassa. Myöskään villoitusten osalta työn jälkeen ei voitu olla tyytyväisiä - näkyvillä oli mm. selkeitä koloja. Taisikin olla onni matkassa gyproc-toimituksen viivästymisessä, kun villoitukdet olivat vielä nähtävillä...
Pojan huoneen oviaukko 600mm liikaa oikealla.
Tässä tulee keittiön kalusteseinä vastaan, joten ihan ei natsaa... 

Väliseinien rungot rakentumassa.
Vasemmalla edessä eteisen seinä, jonka takaa aukeaa olohuone.
Sunnuntaina iltapäivästä tontille kurvasi vielä yksi uusi virolainen työmieskaksikko, jotka kävivät asentamassa olohuoneen ja kodinhoitohuoneen ovet paikoilleen. Jostain syystä varaston ovi jätettiin vielä odottamaan asennustaan.
Ovet!
Olohuoneen seinä on melko lailla pelkkää lasia.
Kodinhoitohuoneeseenkin saadaan luonnonvaloa. 
Kaiken kaikkiaan melko outo viikko takana. Pääsiassa hiljaiseloa, ja sitten kun tapahtuu, niin ei ihan putkeen. Sovitut aikataulut tuntuvat muuttuvan kerta toisensa jälkeen. Seuraava viikko alkaakin monen asian selvittelyllä. Onneksi nämä ilmenneet ongelmat taitavat kaikki olla vielä melko helposti korjattavissa (kop kop...). Toivotaan, että kokonaisaikataulu pitää, eivätkä nämä kuopat tiessä aiheuta sen suurempia ongelmia.

Kommentit

Suositut tekstit