Väliaikaismajoitusdilemma

Kohta on koti (ihan virallisestikin) myyty ja uusi lähtökuopissa. Täältä nykyisestä pitää sopimuksen mukaan olla muutettuna 1.6 mennessä ja jossain pitäisi pesueen asua vuoden päivät ennen uuden kodin valmistumista. Mutta missä?

Vuokra-asunnon (ja vielä kohtuuhintaisen...) löytäminen tältä samalta alueelta ei kuitenkaan ole ihan niin helposti sanottu kuin tehty. Vuokraovi.com, Tori.fi, kaupungin vuokra-asunnot ja Facebook on koluttu ja katsottu moneen kertaan läpi, ja onneksi muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja onkin ilmaantunut.

Asia ei kuitenkaan etene ihan niin sujuvasti kuin toivoa voisi. Esimerkiksi Lumo ja vastaavat toimijat ilmoittavat kyllä alueen vapaista asunnoista, mutta asunnon vuokraus tapahtuu laittamalla kyseiselle firmalle yleisluontoinen hakemus. Sen jälkeen asiakkaana ei voi kuin odottaa ja parhaassa tapauksessa (ja joka paikassa ei edes voi) soittaa hakemuksen perään. Määrittelemättömän ajan kuluessa vuokranantaja käsittelee hakemukset ja on yhteydessä henkilöön, joka asuntoon valitaan. Eli luvassa on siis odottelua, odottelua ja odottelua. Mikä kieltämättä kyllä koettelee hermoja, sillä kodittomuuskaan ei houkuttele.

Helpommalta tuntuisi vuokrata asunto yksityiseltä. Tarjota on kuitenkin tosi vähäistä, ja niihin, joihin yhteydessä olen ollut, ei yhteydenottoni ole saanut vastakaikua. Eikä ajatus vuokranantajasta, jonka kanssa alkukin on nihkeää ja vaikeaa, kuulosta millään tavalla houkuttelevalta.

Yksi asunto meillä kuitenkin on katsottuna. Lumolla on silloin tällöin "vuokraa heti" -kohteita, joiden kohdalla tämän yllä kuvatun hakemusruljanssin odotteluineen voi ohittaa. Tarjottu asunto siis vuokrataan heti ja ensimmisen kuukauden vuokra maksetaan ennakkoon. Asuntoa pääsee katsomaan muutaman päivän kuluttua, ja jos se ei miellytä, voi vuokrasopimuksen vielä purkaa ja rahat palautetaan. Näitä "vuokraa heti" -kohteita on tarjolla kuitenkin harvakseltaan.

Teimme tälläisen vuokrasopimuksen eilen aivan ex tempore. Asunto (49m kaksio), johon olimme jo lomakkeella muutama viikko sitten hakeneet, olikin ilmaantunut "vuokraa heti"-kohteeksi. Koska asuntotarjonta on ollut huonoa päätimme iskeä tilaisuuteen kiinni heti. Kohteen ensitiedot tosin eivät ole kovinkaan houkuttelevat, joten melko kauhunsekaisin tuntein odotellaan ensi maanantaita, jolloin pääsemme asuntoa katsastamaan. Tiedossa mm. kylpyhuone 70-luvun aikaisilla autenttisilla kelta-ruskeilla kaakeleilla ja kylpyammeella... No, pessimisti ei pety!



Oman asunnon tyhjennys sen sijaan on jo onnistuneesti käynnistetty, kun olimme viime viikonloppuna myymässä kirpputorilla. Kierrätyskeskuksen kautta kotiin, ja reissun aikana pääsimmekin eroon farmariautollisesta tavaraa! Karsimiselle onkin tarvetta, jos tämän perheen tavarat meinataan ahtaa pieneen kaksioon...

Kommentit

Suositut tekstit