Tilannekatsaus

Nyt kun uunituore sopimus Jukkatalon kanssa on plakkarissa, niin  fiilis (ainakin vielä! Sormet ristissä siellä ruudun toisella puolella!) on mahtava. Mitä siis seuraavaksi?

Eilen Jukkatalon asiakasvastaava soitteli ja esitteli itsensä sekä heidän nettiportaalin. Tsekattiin tilannetta ja tarkisteltiin aikataulua. Tällä hetkellä meillä on työn alla toimittaa Jukkatalolle erinäinen pino tarvittavia dokumentteja lupakuvien piirtoa varten. Näitä ovat mm. erilaiset karttapohjat, kaavaotteet ja -määräykset, maaperätutkimukset ja perustamistapalausunto, liitoskohtalausunto ja johtokartta.

Muuten homma alkaakin olla paketissa, mutta liitoskohtalausunto uupuu vielä. Tämä onkin ollut yksi murheen kryyni. HSY:llä on pitkät jonot näiden toimittamiselle. Onneksi rakennuslupaa voi tarvittaessa hakea ilman lausuntoakin (tällöin tosin tarvitaan asiasta KVV-vastaava lausunto) ja dokumentti tulee vain toimittaa rakennusvalvontaan heti sen saavuttua. Mellä on käytössä talon vanhat lausunnot, joilla päästään jo hyvin alkuun. Lisäksi Mies pääsi lopultakin - kahden viikon yrittämisen jälkeen - HSY:lla oikean ihmisen juttusille, ja oikea lausuntokin on toivottavasti jossain vaiheessa perillä.

Tarvittavien dokumenttien toimittamisen jälkeen talon kuvat lähtevät piirtoon. Muutaman viikon päästä tästä saamme pääkuvavedokset kommentoitavaksi. Näitä kuvia vastaavamme käy todennäköisesti vilauttamassa rakennusvalvonnassa, minkä lisäksi käymme kuvat tarkasti läpi mahdollisten tarvittavien muutosten varalta. Kuvat palautetaan Jukkatalolle tarvittavien muutosmerkintöjen kanssa, minkä jälkeen kuvista piirretään viralliset lupakuvat. Noin kuukauden päästä meillä siis pitäisi olla valmiit lupakuvat käsissämme!

Tämän jälkeen vuorossa on vielä naapureiden kuulemiset, jonka jälkeen kaikki mahdolliset dokumentit kasaan ja lupahakemus sisään. Simppeliä, voisi ihan luulla… 

Oman stressitekijän kokonaisuuteen aiheuttaa rakennuslupahakemusten mystinen käsittelyaikataulu Espoossa. Rakennusvalvonnasta on jäänyt lyhyen ajan sisään useampi ihminen pois, joten töitä painetaan vajaalla miehityksellä. Ja jotta saamme talopakettimme talvirakentajan eduilla, tulisi elementtien olla toimitettuna tontille maaliskuun loppuun mennessä. Ja ennen sitä tulee tontilla tietnkin olla maatyöt ja perustukset tehtynä...vAikaa ei siis ole hukattavaksi.

Päivätöiden ohella elämä ei enää suinkaan ole ollut pelkkää puhelimessa istumista tai papereiden pyörittämistä. Varsinkin nyt, kun lapset ovat syysloman vietossa mummolassa, ei iltaohjelmasta ole ollut puutetta. Viime viikkoisen puunkaatorupeaman jäljiltä tontilla on puuhaa riittänyt. Puut on pitänyt karsia oksista ja oksat kasata valmiiksi kasoiksi odottamaan kuljetusta haketettavaksi. Puut on pitänyt pilkkoa ja halkoa ja halot kasata siisteihin pinoihin. Kiitos Mummin ja Faarin avun ja Miehen pitkien päivien on homma edennyt hyvällä vauhdilla! Vai miltä näyttää?

Näkymä tontille tieltä. Siellä se tönö tönöttää risukasojen keskellä!
Hommat tontilla ei ihan heti lopu. Kun puusavotasta selvitään, onkin vuorossa talon purku.

Kommentit

  1. Meilläkin oli viime vuoden puolella puunkaatoa. Oli aika monta puuta jotka jouduttiin kaatamaan. Puuhaa siinä on kyllä todella paljon. Hyvältä näyttää tontti. https://innofor.fi/ostamme-puuta/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit