Hemmetin hulevesi…!

Siinäpä viime päivien fiilikset Projektin osalta. Miten yksi hulevesisuunnitelma voi aiheuttaa näin paljon harmaita hiuksia?

Kaikkihan lähti liikkeelle siitä, kun Rakennusvalvonnasta ilmoitettiin, että haluavat hulevesisuunnitelman osaksi lupahakemusta (edellisestä postauksesta löydät tarkemmin siitä, millaista palautetta saimme ensimmäisestä lupayritelmästämme). Eikä vain suunnitelmaa koskien meidän osauuttamme tontilla, vaan koko tonttia.

Ongelmahan ei olisi aivan tämän näköinen, jos olisimme Projektissamme yksinämme. Ongelma aiheutuu siitä, että rakennamme etutonttilaisemme kanssa MELKEIN samaan aikaan sekä eri talotehtaiden kautta. Emme siis voi tehdä hulevesisuunnitelmaa koskien omaa tontinpuolikastamme sekä rakentamatonta etuosaa, vaan suunnitelmassa pitäisi ottaa huomioon myös etualalle tuleva talo sekä tulevat tontin muodot. Tämän talon piirustukset eivät kuitenkaan ole vielä aivan valmiina. Joten… Odotellaan.

Kun (toivottavasti lähipäivinä) saamme etutalon piirustukset, täytyy talojen asemapiirrokset yhdistää yhteen kuvaan. Tämän jälkeen pääsuunnittelijanne/vastaava mestarimme tekee kuvaan hulevesisuunnitelmat.

Tarkoituksena on johtaa hulevedet tonttia ympäröiviin avo-ojiin. Tätä varten meidän täytyy käydä tutkimassa tontin läheisiä ojia ja piirtää karttaan, mihin ojiin johdetut hulevedet laskevat ja mihin ne näistä ojista päätyvät.

Kun tämä sekä pääsuunnittelijan/vastaavan mestarin suunnitelma on valmis, täytyy koko paketti toimittaa Espoon kaupungin Tekniikan keskukseen, josta tarvitsemme suostumuksen suunnitelmallemme. Ja tässä seisoo se isoin mörkö. Jono tämän suostumuksen saannille on tällä hetkellä kahden kuukauden luokkaa. Ja ilman tätä suostumusta lupaa ei liikene (eikä hakemuksemme kuulemma lähde edes Ennakkokysely -vaiheesta eteenpäin). Joten… Odotellaan.

Ensin odotellaan naapurin kuvia. Ja sitten odotellaan suostumusta. Ja koitetaan vedellä naruista, soitella ympäri ämpäri ja saada asioihin vauhtia. Jotta ei tarvitsisi odotella ihan niin pitkään.

Tik tak, tik tak, tik tak….

Kommentit

Suositut tekstit