(Joulu)saunasuunnitelmia

Mikä sen parempi ajankohta saunan suunnittelulle kuin joulu! Samalla pääsee haaveilemaan, kuinka vuoden päästä joulusauna lämpiääkin omassa kodissa (kop kop…).

Jukkatalon saunat tulevat SunSaunalta. ja ennen joulun pyhiä kävimmekin SunSaunan liikkeessä Vantaan Petikossa lyömässä suunnitelmat lukkoon. Meillä ei kovin suureellisia suunnitelmia saunan suhteen ollut (neliöitä kun on käytössä alle 3, heh heh). Liikkeelle lähdimme ”ideasaunan” pohjalta, jonka olimme bonganneet viime kesän Asuntomessuilta (kohde 30, Casa Terde, jos muistiinpanoihini on luottamista). Toiveena oli selkeää, suoraa ja ajatonta linjaa, mieluummin tummempana kuin vaaleampana.
Oikealla ylhäällä Casa Terden inspiraatiosauna.
Muut kaksi SunSaunan mallisaunoja Petikon liikkeestä.
Ja kuinkas sitten kävikään, kun läväytin mallisaunan kuvan myyjän eteen – kyseinen Asuntomesujen sauna oli heidän tuotantoaan! Ei siis paljon helpommalla sen suhteen olisi voitu päästä.

Laudemalli ja suuntaviivat olivat näin ollen selvillä, mutta kyllä niitä päätöksiäkin päästiin tekemään. Tällä kertaa näihin lukeutuivat mm. laudemateriaali, seinien ja katon paneelin materiaali sekä se, laitetaanko sama kattopaneeli vain saunaan, saunaan ja kylpyhuoneeseen vai kenties saunaan, kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen, valaistus ja sen määrä, kiuas sekä sen suoja- ja upotuskaulus.
Saunan pohja sekä mallikuva SunSaunalta
Mihin me sitten päädyimme?
No näihin:

  • Kiuas pakettiin kuuluva Harvia Cilindro
  • Laudemallina SunSaunan Relax
  • Laudemateriaali 140 leveää lämpökäsitelty haapa
  • Seinä- ja kattopaneelit saunassa 120 leveää lämpökäsitelty leppää
  • Kattopaneeli kylpy- ja kodinhoitohuoneessa vaalealla kuultomaalilla käsiteltyä kuusipaneelia
  • Valaistukseksi 16-osainen laudekuitusarja, josta 8 kuitua valaisemaan selkänojasta ylöspäin ja 8 kuitua istuinlauteen reunasta alaspäin
  • Kiuasta valaisemaan isompi kattokuituvalo
  • Upotuskaulus kiukaalle, leveämpi malli
  • Suojakaide kiukaalle

Vasemmalta oikealle: lämpökäsiteltyä haapaa lauteisiin, vaaleaa kuusta kylpy- ja kodinhoitohuoneiden kattoon, lämpökäsiteltyä leppää saunan seiniin ja kattoon.
Harvia Cilindro -kiuas sekä suoja- ja upotuskaulukset
(netrauta.fi)
Miltäs näyttää?

P.S. Iloista joulun aikaa ja toiveikasta uutta vuotta blogin lukijoille!





Kommentit

Suositut tekstit