Tapettisuunnitelmia

Kaiken tämän byrokratiapyörityksen keskellä ehtii (ja on oikeastaan pakkokin ehtiä) silloin tällöin miettiä sisustusratkaisuja. Yksi kodin tunnelmaan ja sisustukseen aika isostikin vaikuttava tekijä on seinät.

Meidän aiempien yhteisten kotien sisustukseen eivät tapetit ole koskaan kuuluneet. Meillä on menty maalilla, eikä silläkään ole turhia leikitelty. Itse olen useampaankin kertaan yrittänyt ehdottaa esim. tehostetapettiseinää, mutta Mies ei ole lämmennyt ajatukselle. Hän on maalimiehiä. Se on kuulemma helpompaa. Helpompi tehdä, helpompi pitää siistinä, kestävämpi. Minulle taas tapetti tuo tietyllä tapaa kodikkuuden tuntua (johtaa ehkä lapsuuteen – meillä oli tapettia).

Pitkällinen väsytystaktiikkani alkaa ilmaisesti kantaa hedelmää, sillä Mies alkaa pikkuhiljaa taipua tapetin kannalle. Ei suinkaan koko talon osalta, vaan juuri sopivasti, makuuhuoneiden kohdalla. Ajatuksena on, että makuuhuoneissa tapetoitaisiin yksi seinä per huone, ja huoneen muiden seinien maalisävyt mätsättäisiin kyseiseen tapettiin.

Esimerkiksi näin (pohjassa tytön huone):
Sama suomeksi: yksi tapettiseinä, yksi seinä tehostevärillä joka on poimittu tapetin sävymaailmasta, kaksi seinää kodin yleismaalisävyllä.

Tapettejakin olen jo hipelöinyt ja ihastellut valmiiksi. Tytölle ja meille vanhemmille löytyy useitakin ihania vaihtoehtoja, mutta Pojan tapetin valitseminen on osoittautunut hankalammaksi. Ja entäs työhuone sitten – kuuluuko samaan kastiin makuuhuoneiden kanssa, eli tapettia pintaan, vai tehdäänkö tässä eroa ja maalattaisiin vain eri väreillä?
Vanhempien makuuhuone - näistä vielä keskustellaan, heh...

Tytön huone - hän haluaa vanhvaa väriä ja pinkkiä!

Pojan huone - melko rauhallisia valintoja
Onhan tässä onneksi vielä hetki aikaa pyöritellä. Olen ihastunut erityisesti Boråstapeterin tapetteihin. Tämä tosin saattaa osoittautua jollain tapaa ongelmalliseksi, sillä Jukkatalon sisustusmateriaalit tulevat RTV:ltä, eikä kyseinen tapettimerkki ilmeisesti kuulu heidän valikoimiinsa. Mutta jos jotain olen tämän Projektin aikana oppinut, niin sen, että jonkinlaiseen ratkaisuun päästään aina (oli se sitten meidän kannaltamme hyvä tai huono...), ja Jukkatalon kanssa tähän mennessä aina hyvään sellaiseen.

Kommentit

Suositut tekstit