Sit kun -elämää

Olen huomannut, että Projekti vaikuttaa yllättävän monessa asiassa Sit kun -tavalla.

”Sit kun me ensi vuonna vietetään joulu uudessa kodissa, niin lämmitetään sauna ja palju ja hankitaan iso kuusi.”

”Sit kun lapsilla on taas omat huoneet, saavat he paremmin keskittyä omiin leikkeihinsä ja tämä jatkuva lelukaaos helpottaa.”

”Sit kun me muutetaan, niin hankitaan meille uusi sänky!” (Oikeasti, meidän nykyinen rohjake on aivan kamala!!)

”Sit kun päästään muuttamaan, niin ostetaan uusi kuivausrumpu!” (Vanha hajosi juuri ennen edellistä muuttoa. Neljän hengen taloudessa, 51m2:ssä pyykin kuivaaminen on taitolaji…)

”Sit kun meillä on taas oma piha, niin on paljon helpompaa päästää lapset vaan pihalle leikkimään! Ja sit me saadaan taas laittaa kasvimaa pystyyn ja kukkaa ja kasvia pihalle kasvamaan.”

”Sit kun meillä on uusi koti ja uusi keittiö ja iso, ihana pakastin, voi taas pakastaa paljon marjoja talven varalle.”

”Sit kun me asutaan siellä uudessa kodissa, on meillä taas tilaa ympärillä! Ei tarvitse varoa joka askeleella, mitä kolauttaa alas pöydältä…”

Ja listaa voisi jatkaa ja jatkaa. Uuden ja vanhan kontrastia syventää entisestään tämä meidän nykyinen, melko ahdahko asumismuotomme. Tilaa vain yksinkertaisesti ei ole. Tämän takia moni sellainen asia, minkä voisi hoitaa pois päiväjärjestyksestä jo nyt (esimerkiksi lasten lelujen säilytysongelma, vaatesäilytys, uusi kuivausrumpu ja sänky) yksinkertaisesti odottaa muuttoa isompiin neliöihin.

Ahtaisiin neliöihin törmää (kirjaimellisesti) päivittäin, mutta erityisen tietoiseksi niistä tulee tässä vaiheessa, kun alennusmyynnit pärähtävät käyntiin ja sormia syyhyttäisi hankkia kaikkea kovin tarpeellista valmiiksi uutta kotia varten. Hankintalista on pitkä, mutta tilaa tavaroiden ja materiaalien säilömiselle ei yksinkertaisesti ole.

Varsinkin tällaiselle etukäteisvarautujatyypille tilanne on raastava. Mutta minkäs teet. Tänä alennusmyyntikautena on tyydyttävä listaamaan ylös toiveita tuleviin hankintoihin ja iskettävä kiinni sitten myöhemmin.

Mutta onneksi tämä on vain yksi, suhteellisen lyhyt (tosin alun odotuksista tarpeettomasti pitkittynyt) vaihe meidän perheen elämässä. Sitten kun talo lopulta valmistuu – ensi syksynä? – on kaikki tämä ahtaus ja odottelu ohi. Nyt kuitenkin ollaan jo tällä puolen vuoden vaihdetta, joten suurella todennäköisyydellä tänä vuonna tapahtuu ja paljon. Ja tuleehan niitä alennusmyyntejä vastakin. Ja esimerkiksi sen sängyn ja sohvan ja vaikkapa terassin lasituksen voi vallan mainiosti tilata jo hyvissä ajoin pitkistä toimitusajoista johtuen… *poistuu tekemään listaa asioista, joita voi laittaa ajoissa tilaukseen*

Rakentavaa Uutta Vuotta 2019!

P.S. Mies on laittanut huhkien muutaman apukäsiparin kanssa välipäivinä, ja punaisen tönön purku on edistynyt hyvää vauhtia!
Missä ne myrskytuulet luuhaa? Tän sais käydä puhaltamassa kumoon.

Kommentit

Suositut tekstit