Raksaviikko 21.

Tämän viikon teemoina ovat olleet sisäseinien maalaus sekä takka, ja molempien suhteen etenemistä on tapahtunut hyvää vauhtia.

Maalarit tulivat hommiin jo viime viikolla, juhannusaattona, jolloin he aloittelivat pintojen teippauksilla ja tasoituksilla. Alun perin valmista oli tarkoitusta saada jo keskiviikkona/torstaiaamuun mennessä, mutta toisin kävi. Talolla (ja ulkona) oli niin kosteaa, että tasoitekerrokset eivät kuivuneet odotetussa aikataulussa. Tästä johtuen maalarit joutuivat mm. korjailemaan tasoitteita ja jälkiään, kun aloittelivat maalauksia liian aikaisessa vaiheessa.
Väriä pintaan!
Vasemmalla ylhäällä meidän "yleisväri", josta pidämme tosi paljon. Mutta tämä on kyllä tosi jännä - sävyn vahvuus toistuu tosi erilaisena riippuen valosta.
Oikealla ylhäällä Pojan huone, alhaalla Tytön.
Vasemmalla alhaalla meidän vanhempien makuuhuone. Kuvassa väri ei tosin toistu ihan niin kuin livenä, on enemmän harmaa/liikaan taittava
Torstaille oli aikataulutettu Uuniseppien muurarin työn aloitus takan parissa, joten Talolla riitti actionia kun muurari muurasi takkaa apumiehensä kanssa ja kaksi maalaria puuhaili seinien kimpussa. Takkaa edistettiin tällä viikolla torstaina ja perjantaina, minkä jälkeen komeus jätettiin kuivumaan ensi viikkoa ja pinnoitusta varten. Maalausurakka puolestaan jatkuin perjantaihin asti.
Meidän takka-leivinuuni, tosin vielä vähän vaiheessa.
Näissä kuvissa näkyy muuten tuon yleisväri sävyt paremmin
Perjantaina tapahtui myös ulkona enemmän ja vähemmän, kun – yllätys yllätys – samalle päivälle jolle meille oli sovittuna maatöitä (jolloin niin kaivurin kuin kuorma-autonkin pitäisi päästä kulkemaan pihatietä Talolle ja pois) paikalle ilmestyi myös Siklan toisen talon pystytysporukka. Tämä alkaa olla jo vakio – sieltä suunnalta on turha odottaa ennakkovaroituksia tienkäytön häiriöiden suhteen (tai minkään muunkaan…), vaikka puolin ja toisin ollaankin luvattu tällaisista tilanteista etukäteen ilmoitella. Tilanne ratkaistiin lopulta niin, että nosturi joutui aina väistämään pihatien liikenteen alta. No, loppu hyvin, kaikki hyvin, pihan kulman tasoitus saatiin hoidettua ja ylimääräinen maa-aines pois tontilta. Vaikka helpommallakin olisi voitu päästä, kaikkien osalta.
Nyt näyttää enemmän siltä, miltä pitääkin! 
Viikonloppuna kulutimme Talolla muutamankin tunnin silmät ristissä tiiraillen maalareiden kädenjälkeä. Ihanhan se ei taas ensimmäisellä kerralla putkeen mennyt, vaan melkein joka seinämällä on jotain huomautettavaa. Lähinnä kuoppia/jälkiä/skraiduja tasoitteessa, eroavaisuuksia maalin peittävyyksissä ja pohjamaalin kuultoa läpi tai likaisen (?) telan jälkiä. Jonkinlaisia korjaustoimia voisi siis olla odotettavissa.

Sunnuntaina pääsin puolestani taas fiilistelemään, kun tapasimme Saila-ompelijan kanssa Eurokankaassa verhojen kangasvalintojen merkeissä. Tehokkaan puolitoistatuntisen jälkeen voin todeta, että kaikkien ikkunoiden verhokankaat ja -mallit ovat nyt valittuina! Täytyy kyllä sanoa, että ammattilaisen käyttö on jo tässä vaiheessa vakuuttanut. Saila on osannut ehdottaa sellaisia ideoita niin kankaissa kuin malleissakin, joita en olisi itse osannut ajatellakaan. Ja tietenkin juuri ne ideat ovat niitä, joita lähdemme toteuttamaan!
Fiilisteltyä kangaskaupassa, jee!
Järjestyksessä vasemmalta ylhäältä lähtien: Tytön huone, työhuone, olohuone, vanhempien makuuhuone
Lopputulosta odotan siis enemmän kuin luottavaisin mielin – vaikkakin malttamattomana!

Kommentit

  1. Meillä itseasiassa tehtiin juuri takka mutta seinät odottaa vielä tasoitusta ja maalausta. Hyvä vinkki, että pitää antaa kuivua tarpeeksi tasoitteiden. Me ajateltiin hoitaa itse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit