Raksaviikko 24.

Tämä viikko alkoi vauhdikakasti, kun maanataina Talolla tehtiin tiiveysmittaus minkä lisäksi kattomies aloitteli sisäkattojen panelointeja makuuhuoneiden osalta.

Olimme aiemmin sopineet, että Työpäällikkö ilmoittelee meille päin kun tiiveysmittauksen aikataulu on tiedossa. Ilomoitusta ei ollut vielä kuulunut, joten koin pienoisen yllätyksen kurvatessani maanataina lounastauolla Talon kautta - pääovi olikin huputettu umpeen. Eikä siinä mitään, pienen selvittelykierroksen jälkeen selvisi, että asian suhteen oli käynyt inhimillinen erhedys ja mittamies oli unohtanut ilmoitella Työpäällikölle omista aikatauluistaan.
Hätä ei ollut tämän näköinen, sillä niin Mies kuin Työpäällikkökin olivat Talolla 20 minuutin sisään, ja pääsimme käymään tulokset porukalla läpi. Talo sai mittausarvoksi 0,9, joka on ilmeisesti ihan kelpo luku tällaiselle puutalolle. Ainoa paikka josta vuotoa oli havaittavissa, oli ollut sen kaukalon reunoista, josta vesi- ym. putket nousevat valun läpi ylös. Tämän mittamies paikkasi uretaanilla tiiviiksi.

Samaan syssyyn talolle kaarsi sisäkattomies aloittelemaan sisäkattojen levytyksiä. Kävimme yhdessä läpi suunnitellut valaisimien ja led-valojen paikat. Ihan ei näiden suhteen päästy helpoimman kautta, sillä osa suunnitelluista led-valaisimien paikoista sattui katon koolausten kanssa päällekäin. Työpäällikkö oli valojen siirtämisen kannalta, mutta itse halusimme pitää kiinni valojen alkuperäisistä paikoista - paikat kun on suunniteltu tarkasti linjaan olemassa olevien kiintopisteisteiden kanssa (kuten keskittämällä valot suhteessa keskenään sekä suhteessa esim. keskelle tiettyä seinää/tulevaa ruokapöytää tai olohuoneen pöytää). Tämä tietäisi kattomiehelle parin tunnin lisähommia, mutta mielestämme se on ilman muuta sen arvoista - sähköjen paikat ovat olleet alusta asti tiedossa, ja tähän on näin ollen Jukkatalon puolelta niin halutessaan pystytty alusta asti varautumaan.

Tiistaina Talollamme kävi vieraita, kun meistä alusta asti hyvin huolta pitänyt myyjämme Muholan Matti kysyi, saisiko käyttää asiakastaan talolla kierroksella. Ja tottahan toki se kävi. Yleisfiilis Jukkatalosta kun tähän asti on muutenkin ollut positiivinen, mutta kyllä Matille täytyy antaa aivan oma erityismainintansa - hän otti meidät alusta asti vastaan aidolla ja rehellisellä asenteella, ja on aina ollut saatavilla pienintäkin kysymystä tai tarkennusta varten. Tämän matkan varrelle kun on sattunut niitä vahvasti toisenlaisiakin kokemuksia, niin mielestäni kiitos täytyy osata silloin sanoa ääneen, kun sille on aihetta! Joten ilman muuta halusimme olla omalta osaltamme apuna silloin, kun meille siihen mahdollisuus tarjoutui.

Tiistaina Tontille toimitettiin jo jonkin aikaa kaivattu paljukin! Ja sitähän piti tietenkin heti mallailla sille suunnitellulle paikalla. (Tarkemmin pihasuunntelmasta löydät muuten edellisestä postauksestani täältä.) Paljun saapuminen tarkoittaa sitä, että terassin rakennuspuuhat pääsevät pian alkamaan! Palju kun on tarkoitus integroida terassin sisään, jotan rakentamista on voinut tähän asti vain suunnitella.
Kattomies sai valmista keskiviikkona - eikä hetkeäkään liian aikaisin. Koimme nimittäin keskiviikkona viikon toisen yllätyksen, kun kuljetusfirma ilmoitti toimittavansa kiitokalusteet Talolle, pari viikkoa etuajassa! Ja tämä toimitus kun ei ollut mistään pienimmästä päästä, joten kattomiehellä olisi ollut pujottelemista näiden pakettien seassa...
Kato, meillä on katto!
Hopeasaarni-MDF -paneeli.
Kyllä taas ilme muuttui, kun saatiin vaaleat sisäkatot paikoilleen! Ei näytä tuo korotettu sisäkatto yhtään hullummalta
Kiintokalusteet - muutama paketti
Alkuviikon härdellin jälkeen meno Talolla rauhoittui odottamaan ensi viikkoa. Laattamies oli käynyt kääntymässä Talolla tiistaina, mutta tekee vielä yhden kohteen ennen meidän osuuttamme. Hänen on tarkoitus tulla hommiin alkuviikosta.

Loppuviikko menikin pihahommien suunnitelmien hahmottelussa sekä terassin perustusten/perustussuunnitelmien kanssa nyhrätessä. Alkuperäinen perustusidea kun lensi romukoppaan oman mahdottomtensta takia (maa oli liian kovaa kierrepaalujen kampeamiseen käsin paikoilleen), joten siirryttiin suunnitelmaan B (murskekiveä ja styroksia). Homma pääsee nytkähtämään eteenpäin taas ensi viikolla, kun saadaan tarvittavia materaaleja Tontille.
Siihen se terassi piirtyy! 
P.S. Viime viikkopostauskessa mainitsemani aletilaukset ovat alkaneet tippua Postiin - hyvin mahdutaan vielä näihin neliöihin ;) Tämä on tosin aiheuttanut ketjureaktion (tosin hyvän sellaisen), ja olen alkanut hankkiutumaan eroon turhasta tavarasta tulevaa muuttoa ajatelen (ja tehnyt samalla tilaa vielä mahdollisille tuleville alelöydöille...?). Muuttoon aikaa n. 2kk! Pikku hiljaa täytyy siis alkaa käymään kaappeja läpi "sillä silmällä"!

Kommentit

  1. Kiva, että ilmatiiveysmittaus saatiin purkkiin ja mittausarvokin oli noin hyvä. Meilläkin on raksahommat menossa täällä Kemissä. Tosin meillä on vielä matkaa tuohon vaiheeseen, sillä laittelemme vasta putkia maahan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit