Kaappileikkejä

Mitä lähemmäs luovutusviikko hiipii, sitä enemmän siihen pitäisi jo valmistautua. Omalta osaltamme hommathan pyörähtävät täysillä käyntiin vasta siinä vaiheessa, kun talo luovutetaan ja avaimet vaihtavat omistajaa. Yksi isompi odottamassa oleva kokonaisuus on vaatekaapit sekä vaatehuoneen sisus. Vaatehuoneen sisus ei alun alkaenkaan kuuluntu toimitussisältöön, joten se oli odotettavissa oleva työnsarka alusta lähtien. Jossain vaiheessa päätimme kuitenkin jättää myös eteisen- ja lastenhuoneiden vaatekaapit pois toimitussisällöstä (tähän liittyen löydät aiempaa postausta täältä).

Päädyimme jättämään kaapit pois lähinnä kustannussyistä. Toimitussisältöön oli myyty kaapit metreittäin, mikä tarkoittaa, että sillä rahalla olisi saatu ihan perus kaapit ilman mitän sen kummempia kommervenkkejä. Kaappeja varten tarvittavien muutostöiden lasku oli sen verran hintava, että päätimme ottaa kaappien kohdalla hintahyvityksen ja hoitaa tämän osuuden mieluummin itse.

Olemme bongailleet eri kaappivaihtoehtoja niin kivijalkaliikkeistä kuin messuiltakin. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että päädymme Ikean kaapistoihin. Tiloihin, joihin kaappeja suunnittelemme, menee vallan maniosti heidän valikoimistaan löytyvät vakiomittaiset kaappirungot, minkä lisksi valikoimista löytyvät materiaali- ja sisusvaihtoehdot miellyttävät niin silmää kuin täyttävät käytännön tarpeetkin. Tämän lisäksi Ikean puolesta puhuu se, että heillä olemme saaneet helposti asiantuntevaa palvelua joka kerta sitä tarvitessamme (ei muuten mikään itsestäänselvyys).

Ikealta löytyy näppärä suunnitteluohjelma, jolla voi itse suunnitella kaapin ja sen sisuksen. Tämän jälkeen ohjelma kertoo, mitä osia tarvitset, mistä hyllyvälistä ne löytyvät, ja tietenkin koko komeuden hinnan. Kun osat on saatu pakattua vielä auton kyytiin, alkaa se hauska osuus - kokoaminen.
Eteisen kaappikokonaisuus voisi näyttää vaikka tältä: 200 cm leveä kaapisto valkoisilla liukuovilla, viereen istumista kestävä laatikosto jonka päälle vielä jonkinlainen naulakkoratkaisu

Lasten vaatekaapit voisivat olla esimerkiksi tällaiset: 125 cm leveä runko kahdella valkoisella ja yhdellä peiliovella
Eikä siinä mitään - me olemme Miehen kanssa ihan hyvä tiimi näiden pirulaisten kanssa. Olemme yhteisten vuosiemme kuluessa kasanneet jos jonkimmoista kaapistoa ja hyllykköä. Mutta onhan siinä hommaa, kun puhutaan näinkin monen kokonaisuuden kokoamisesta. Ja kun näissä ei edes ole vielä kaikki, vaan kasausta tulee tarvitsemaan "muutuama" muukin huonkalu, heh!

Kaappien kanssa pääsemmekin touhuamann jo nyt ennen luovutusta, tarkemmin sanottuna ensi viikonloppuna. Suunnitelma on selkeä: lapset hoitoon mummolaan viikonlopuksi, auton nokka kohti Ikeaa perjantaina heti töiden jälkeen, peräkärry täyteen kaappeeja ja ei kun kokoamaan!

Vaikka olemmekin olleet kaukaa viisaita ja säästämme kesälomistamme viikon verran vapaata muutolle, ei varmaan ole yhtään huono idea päästä hoitamaan kaappileikit alta pois jo tässä vaiheessa. Veikkaan, että tuossa viikossa ei tule olemaan yhtään liikaa aikaa saattaamaan Taloa asumiskuntoon! Ja mitä selkeämmät sävelet meillä tuota viikkoa varten on valmiina, sitä sutjakkaammin homma etenee - tai ainakin toivoa sopii...

Kommentit

Suositut tekstit