Rakennuslupa ja Raksaviikko 1

Wohoo!! Meidän rakennuslupa on tänään lainvoimainen!!

Tätä ei ole uskaltanut hehkuttaa päivääkään etukäteen, sillä olemme olleet varmoja, että jostain takavasemmalta kuitenkin ilmaantuu vielä jotain yllättävää. Mutta. Nyt se on virallista.

Rakennuslupa myönnettiin jo 24.1.2019, mutta sen jälkeen on täytynyt odotella nämä muutamat viikot luvan lainvoimaisuutta. Ja NYT ne päivät on lusittu. Tänään, 12.2.2019, rakennuslupa on varma.

Mitä tämä tarkoittaa?

Maatyöt tontilla alkoivat itse asiassa jo viime viikolla alustavilla töillä. Tuolloin maatyöntekijä tuli raivaamaan tontilta lumikuormat sekä kaivamaan pohjat ja Espoon kaupungin miehet kävivät merkitsemässä talon paikan tontille. Esille kaivettiin mm. pari isompaa kiveä sekä ne rakkaat syreenit (joista mainitsin viimeksi edellisessä postauksessa). Kivien kohtalo selviää tässä urakan aikana – niitä olisi tarkoitus hyödyntää etupihan pengerryksessä.

Eilen maanantaina pidettiin aloituskokous rakennusvalvonnassa, siellä kaikki kunnossa. Vihreää valoa siis sieltäkin suunnalta. Ja koska rakennuslupa kaikista kauhuskenaarioistani huolimatta tuli sille määritellyt aikaikkunan sisällä, tarkoittaa tämä Projektin kannalta sitä, että aikataulussa ollaan! Pääpiirteittäin tämä tarkoittaa, että:
maatyöt ja perustukset - vko 12 mennessä
talopaketti tontille vko 13
talon luovutus vko 38

Ja näiden viikkojen sisälle mahtuu yhtä jos toista liikkuvaa osaa… Liikkeelle voidaan lähteä vaikka sähköliittymän kiemuroista ja tien rakentamisen sekä putkien vedon sopimuksista yhdessä muiden rakentajien kanssa, tai tontin pohjalta pilkistävästä kalliosta(ko).

Panoraamakuvaa tontilta ensimmäisen viikon mylläyken jäljiltä

Talon paikka 

Pintamaat pois

Siihen se tulee. Näkymää autokatoksen nurkalta talolle päin
Pitkiä viikkoja edessä, mutta jotenkin takaraivossa sellainen kutina, että tylsää ei ehdi tulemaan. Peukut pystyyn, sormet ristiin ja myötätuulia Projektille!

Kommentit

  1. Kiitos hyvistä kirjoituksista teidän rakennusprojektiin liittyen. Meillä alkaa ensi viikolla perustustyöt, niin kiva lukea muiden kokemuksia. Meillä ei onneksi tarvitse lumia raivailla, joten päästään heti hommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että kirjoitelmia on jaksanut lukea :)

      Toivotaan kuivia viikkoja, jotta perustustyöt sujuvat mahdollisimman mukavissa keleissä! Näistä helmikuun fiiliksistä menikin aika tarkkaan 7kk, niin päästiin muuttamaan Omaan Kotiin!

      Poista
  2. Tämä on kyllä jännä vaihe. Perustustyöt on vähän semmoista odottelua mutta kaikista hienointa on kun alkaa hahmottaa talon mallin. Meillä alkaa just jo toisen talon rakennus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit