Raksaviikko 3.

Tällä viikolla talolle on tehty perustukset – kaksi viikkoa edellä aikataulusta. Jee!!

Tätä vaihetta on ollut kutkuttavaa seurata. Perustusten myötä Projekti konkretisoituu entisestään, kun talon paikka ja mittasuhteet ovat ihan oikeasti nähtävissä tontilla. Ja hyvältä näyttää, vaikka itse sanonkin!

Perustusten teko alkoi maanantaina, kun Perustavan miehet ajoivat aamusta tontille kimpsuineen ja kampsuineen. Maanantain aikana tontille rakentui perustusmuottien ulkoreunat. Ihmetys olikin suuri, kun iltapäivällä töistä kotiin tullessani kurvasin tontin kautta- Siellä se oli nähtävissä – talon paikka!
Maanantai-illan iloinen yllätys!
Tiistaina homma jatkui ja vuorossa oli muottien sisäpuolen rakentaminen.

Etenee, etenee.
Keskiviikko oli the päivä, kun betoniauto kurvasi tontille ja oli itse valun vuoro! Itsehän olin taas töissä, mutta onneksi Mies pääsi lounastauolla hetkeksi kuvailemaan menoa ja meininkiä.

Betoniauto



Torstaina oli jo muottien purun vuoro. Sisältä paljastui hieno, sileä ja vastaleivotun lämpöinen sokkeli!

Siinä se nyt on! Meidän Kodin perustus!
Perjantaina aamulla Perustava kävi keräämässä viimeisetkin tavaransa tontilta, ja Vihdin PR kurvasi tilalle jatkamaan maatöitä. Perjantai-iltapäivään mennessä sokkelia reunustikin jo patolevyt. Ensi viikolla jatketaan mm. sisätäyttöjen ja putkien vedon osilta.
Patolevyt paikoillaan. Ensi viikolla jatkuu.
Täytyy kyllä sanoa, että niin Perustavan kuin Vihdin PR:nkin miehillä on tekemisen meininki ja asenne kohdillaan. Valmista syntyy ja aina on aikaa vastailla tällaisen noviisin tyhmiin kysymyksiin.
Talon kulmaa ja terassin perustukset
Vaikka perustukset ja maatyöt onkin päästy tekemään hyvissä ajoin, ei tämä kuitenkaan tässä vaiheessa vaikuta sen suuremmin Projektin kokonaisaikatauluun. Talopaketin toimitus tontille on edelleen aikaisemmin sovittu viikko 13. Mutta parempi näin päin, nyt on vielä muutama viikko aikaa selvitellä tieasiaa ja toivoa, että sekin osa saadaan aikanaan maaliin asti.

Kommentit

  1. Minustakin oli tosi mielenkiintoista seurata tuota perustan tekoa. Ehkä eniten koko taloprosessista, kun se on kummiskin aika tärkeä asia. Minusta oli myös mukava, että tekijät oli sen verran asiakaspalveluhenkisiä että vastailivat kysymyksiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit