Raksaviikko 2.

Huh, mitä hulinaa! Hommat raksalla ovat alkaneet tohinalla. Meillä on tapana käydä kurkkimassa työmaalla päivittäin, ja edistyksen huomaa silmissä.

Hommat työmaalla alkoivat jo toissa viikolla (niistä voi lukea lisää täältä). Viime viikolla etenemisessä otettiin uusi vaihde silmään, kun rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi tiistaina (siitäkin löytyy lisää tuosta samasta postauksesta). Hommat etenivät sellaista tahtia, että perustuksia päästään tekemään jo tällä viikolla, kaksi viikkoa edellä aikataulusta!

Mitä tontilla on viime viikolla tapahtunut?

Maatyöt jatkuivat pohjatöillä ja perustuksia valmistelevilla töillä. Käytännössä tämä tarkoitti oman ymmärrykseni mukaan sitä, että
  •     Talon paikalle kaivettiin kuoppa
  •         Kuopasta pois kaivettu maa-aines korvattiin soralla, joka tärytettiin tiiviiksi
  •         Ylimääräistä maa-ainesta kuskattiin pois tontilta
  •         Salaojat kaivettiin paikoilleen
  •       Tontilla olevia kahta ison isoa kiveä pyöriteltiin ympäri ämpäri (se, mitä näille lopulta tehdään, on vielä hämärän peitossa. Etanadynamiittia tai mahdollisesti naapurin tontille koristamaan pihaa)
  •         Ja varmaan paljon muutakin, josta minulla ei ole sen enempää tietoa kuin ymmärrystäkään

Näkymää tontin takakulmalta 12.2.2019

Näkymää tontilla pihatieltä katsottuna 15.2.2019.
Vihreät ja harmaan peitteet ovat sorapatjan suojana silloin, kun työmiehet eivät ole kavuupuuhissa

Samaan aikaan tontin ulkopuolella on jatkettu selvittelyjä Carunan ja sähköliittymän kanssa. Vasta perjantaina selvisi, mihin kohtaa tonttia sähköpääkeskus halutaan Carunan puolesta sijoittaa, ja se aiheuttikin oman pienen jännän hetkensä – maatyöntekijöille toimitetussa piirroksessa sähköpääkeskus sijaitsi meidän autokatoksessa, varaston seinällä. Caruna halusi kuitenkin sijoittaa keskuksen meidän ja rajanaapurimme väliselle rajalle, jotta keskus palvelee meitä molempia. Mutta onni oli matkassa, eikä putkia oltu tontilla vielä ehditty vetämään.

Toinen isompi, selvityksen alla oleva asia on edelleen ollut pihatien rakentaminen ja putkien vetäminen tien alle. Meillä projekti etenee, ja tieasia on päivä päivältä ajankohtaisempaa. Ideaalia olisi, että kaikkien neljän talon putket vedetään tien alle samalla kertaa, mahdollisesti yhteisin putkina. Näin tie päästäisiin kerralla rakentamaan kuntoon ilman, että jokaisen tarvitsisi vuorollaan kaivaa tietä auki omia potkiaan varten. Vastapelurina tässä asiassa meillä on Silka, joten ilman kommervenkkejä heidän puoleltaan ei tälläkään kertaa selvitty. Katsotaan tällä viikolla, mihin asian kanssa päädytään…
Näkymää tieltä katsottuna 15.2.
Tontin etuosan mäntykin on kohdannut kohtalonsa.
Tie odottaa tulevaa...
Tällä viikolla tontilla hääräillään siis perustusten parissa. Tontin ulkopuolella jatketaan selvittelyjä niin Carunan kuin Siklankin kanssa. Luvassa on myös keittiösuunnittelua (toivottavasti nyt jo viimeisen kerran, tästä lisää tulevaisuudessa ihan omana postauksenaan) sekä sisustuspalaveri (joka varmasti myös on ihan oman postauksensa arvoinen).

Kommentit

Suositut tekstit