Kevätmessut – mitä tuli ostettua

Viime viikolla messuiltiin Kevätmessujen merkeissä. Meidän messutaival alkoi vuosi sitten juurikin kyseisillä messuilla. Tuolloin tosin täytyi tyytyä lähinnä haaveilemaan ja haalimaan ideoita, sillä tarkat rakennusaikataulut olivat vielä kaukana usvaisessa tulevaisuudessa. Kuluneen vuoden aikana olemme messuilleet melko aktiivisestikin, aina Porin Asuntomessuista kaiken maailman paikallisiin pienempiin messuihin. Nyt, vuoden jälkeen, päästiin vihdoin tositoimiin!

Tällä kertaa messuille päästiin Jukkatalon kutsulla – kiitos siitä heille! Kulutimme messuilla perjantaina täydet tunnit, ja pidempäänkin olisimme viihtyneet. Tarjonta oli hyvää ja laajaa, mutta esimerkiksi terassilasifirmoja oli oman muistikuvamme mukaan viime vuonna paikalla isommalla kattauksella. Paikalle ei siis lähdetty vain ihmettelemään ja ihastelemaan, vaan tositarkoituksella agendan kanssa.

Mitä listalla sitten oikein oli?

Tarkoituksena oli löytää ainakin pyykinpesukone, kuivausrumpu ja mikro, metsästää tarjouksia terassilasituksista ja multatoimittajista sekä tehdä vihdoin päätös siitä, millainen Tempur meille syyskuussa kotiutetaan. Ja hyvinhän se meni. Kaupat tehtiin kaikesta listalla olleesta – sekä vähän enemmästäkin.

Kodinkonetarjouksia haettiin Powerilta, Gigantilta, Veikon koneelta ja Mieleltä. Joka paikassa saatiin hyvää ja asiantuntevaa palvelua, laitteita ja toimintoja esiteltiin monipuolisesti. Tosin jokaisella oli esillä juuri se tietty merkki, joten vertailua ei voinut tehdä aivan yksi yhteen. Kattavimman, parhaiten meidän tarpeita vastaavimman ja hinnaltaan sopivimman tarjouksen saimme Gigantista. Mukaan tosin tarttui muutama juttu alkuperäisen listan ulkopuoleltakin. Kaupat tehtiin nimittäin myös Roomba i7+ -robottipölynimurista, ja kaupan päälle sain vielä puhuttua vaalenpunaisen vaatehöyrystimen. Hupsista!

Tuosta robottipölynimurista olen kyllä ehkä eniten fiiliksissä! Pesukoneet ja muut ovat ihan tavallista kauraa, ne nyt vaan kuuluu olla (tai kuuluu ja kuuluu, mihin sitä nyt itse kukin on itsensä totuttanut…). Mutta tuo imuri! Hänestä (kyllä, hänestä. Nimen tosin voi päättää vasta, kun tapaamme… Riku, ehkä? Riku Robotti? Tai Iiro Imuri?) olemme vain haaveilleet. Näkisin, että robotti-imuri voi oikeastikin helpottaa kiireistä lapsiperhearkea. Ainakin sen verran, että niitä hiekanmuruja ja pölykoiria ei ole ihan kaikki nurkat pullollaan. Ja kun tämän (sekä kaikki muut Gigantin ostokset) saa 50 päivän palautusoikeudella, oli vaikea kieltäytyä. Kokeillaan ja testataan. Palautetaan jos ei toimi meillä. Iirosta/Rikusta ehkä enemmän syksymmällä kun nähdään, mikä hän oikeasti on miehiään!
Riku-Iiro the Robotti-imuri! Hänellä on oma latausalusta, johon hän myös tyhjentä roskasäiliönsä 30 kertaa.
(kuva: Gigantti.fi)
Ja entäs ne muut kodinkoneet, joita ihan oikeasti lähdettiin messuilta hakemaan? Mikroksi valikoitui musta/rosterinen Boschin integroitava mikro. Perus mikro ilman sen kummempia kommervenkkejä. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu valikoitui Siemensin valikoimasta. Näiden pitäisi olla hyviä perus koneita pienellä twistillä. Ja tässä tapauksessa twistillä tarkoitetaan wi-fi -yhteyttä, joka mahdollistaa mm. koneiden etäkäytön mobiililaitteen avulla. Hullua! Mutta kun se pakettiin kuluu, niin otetaan vaan! Käytäntö näyttää, tuleeko tälle ominaisuudelle mitään käyttöä…
Bochin integroitava mikro
(kuva: gigantti.fi)

Siemensinsin pyykinpesukone kuivausrumpu 1Q700-sarjasta
(kuvat: siemens.fi)
Ennakkoon odotin eniten ostopäätöksen tekemistä sängystä. Tempurin sänky on siintänyt mielikuvissa vuoden takaisista Kevätmessuista lähtien. Kuluneen vuoden aikana olemme testanneet sänkyä joka kerta, kun siihen on tullut mahdollisuus. Ja jokaisen kokeilukerran jälkeen ostopäätös on tuntunut varmemmalta ja varmemmalta. Mutta silti se hieman jännitti, tehdä nyt päätös tuon hintaluokan sängyn hankkimisesta. Pitkien pohdintojen ja useiden kokeilujen jälkeen päädyimme ostamaan Tempurin North-malliston sängyn säätöominaisuudella ja tumman harmaalla (stone) rungolla. Hankimme samalla Ombracio-tyynyt, sillä kerran niitä kokeiltuamme emme voineet vaihtaa enää muuhun. Kaupat teimme Iskun myyjän kanssa, vaikka messuilta löytyi myös Tempurin oma myyntipiste. Heidän kaupankäyntityylinsä oli kuitenkin meidän makuumme turhan aggressiivista, joten vaakakuppi kääntyi Iskun puoleen. Nyt pitäisi vielä puolisen vuottaa maltaa kituutella vanhalla ja kuoppaisella runkopatjalla ennen tulevia, hyviä unia pilvilinnoissa!
Tulevista unista unelmointia...
Näiden lisäksi mukaan tarttui kasa työhanskoja (tulee tarpeeseen) sekä Lina-merkin ihania hamam-tyylisiä tuotteita. Nämä vaikuttivat niin ihanilta, että uskalsimme hankkia kerralla koko setin – kylpypyyhkeet koko perheelle, kylpytakin minulle ja Miehelle, sekä pari keittiöpyyhettä uuteen keittiöön. Vahvasti epäilen, että kunhan nämä tuotteet pääsevät käyttöön, voi edessä olla koko pyyhevarasto päivittäminen… Nistä en huomannut napata kuvaa ennen kuin pakkasin tarkasti talteen muuttoa odottamaan. Täytyy kuivailla sitten uudessa kodissa!

Niin. Että tällä kertaa messuiltiin ihan huolella. Hassuinta on, että kotiin asti kuskattiin ihan vaan muutama juttu, sillä kaikki isommat asiat otettiin tietenkin toimituksella vasta syyskuulle ja suoraan uuteen kotiin. Ja ne terassilasitukset sitten. Niiden kanssa kilpailutus jatkuu edelleen. Siitä lisää myöhemmin!


Kommentit

Suositut tekstit