Raksaviikko 10.

Viime viikko olikin odotetusti hiljainen. Pystytysporukka on ollut toisella työmaalla, eikä seuraavaa vaihetta oltu aikataulutettu vielä alkavaksi. Jos tulkitsin aikataulua oikein, niin nyt kuluvalla viikolla taas tapahtuu!

Mutta, jotain sentään on saatu aikaiseksikin.

Maanantaina tontille saatiin vihdoin sähköt! Kaappi siellä on nököttänyt jo muutaman viikon ja putket ja johdot ovat olleet vedettyinä, mutta jokin Eltelin viimeinen silaus on puuttunut. Mutta ei enää! Niin mahtavaa, että saadaan lakata vaivaamasta naapureita sähkön lainaamisella – kiitos kaunis heille, sillä ovat mahdollistaneet Projektin sujuvan etenemisen.

Tiistaina Mies teki multakuormatilauksen Torpanpihalta. Kun talo on n. kuukauden kuluttua ulkopuolelta valmis, tarkoittaa se sitä, että pääsemme mylläämään pihaa lopulliseen kuntoonsa. Tätä varten tilaukseen laitettiin 70 kuutiota multaa. Mies on sitä mieltä, että homma hoituu hartiavoimin kottikärryillä, joten sopii yrittää. Mullat otetaan tontille nyt kevään/kesän aikana parissa eri erässä, ja niitä sitten levitellään pitkin pihaa nurmikon pohjiksi. Tämä multa on sellaista, että sitä voi sellaisenaan käyttää myös hyötykasvien pohjalla, eikä tarvitse erikseen miettiä erilaisia haitalisia jäämiä tai pitoisuuksia. Sopii lapsiperheelle paremmin kuin hyvin.

Tälle viikolle oli aikataulutuksen mukaan tontille odotettavissa myös seuraavaksi alkaviin tekniikkatöihin liittyvä toimitus. Ja sieltähän se torstaina löytyikin, iv-kanavien eristeet nätissä pinossa omalla pihalla. Vähän tosin jäi ihmetyttämään, kun emme Miehen kanssa kumpikaan saaneet asiasta soittoa ennen toimitusta…
Kuorma pihalla...

Tällä viikolla edistettiin myös terassilasitusasiaa. Kevätmessuista reipastuneena pyysin meille tarjouksia muutamastakin eri firmasta, ja keskiviikkona treffattiin Siestan ja perjantaina Luxlasituksen edustajan kanssa. Tarjouksia pyydettään näiden lisäksi myös Lumonilta, Visionilta sekä Aluteciltä. Katsotaan, mihin päädytään!

Näiden lisäksi Tontti on vetänyt Miestä puoleensa harva se ilta. Hommaa on riittänyt niin siivouksessa kuin pihan kantojen hävittämisessäkin. Ja kun itse olen edelleenkin flunssan kourissa, jää vaimon kohtaloksi pitää kotia pystyssä ja lapset elossa… No, ehkä tässä vielä itse kukin ennättää päästä tositoimiin!

Kommentit

  1. Kyllähän tuossa varmasti hommaa riittää. Mistä päädyitte tilaamaan terassilasitukset? Olen taloprojektia suunnitellessa alkanut haaveilla kotiterassista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit