Raksaviikko 27. - Lopun alkua

Otsikko kertoo hyvin tämän hetkisistä fiiliksistä – loppua kohti mennään! Viisi viikkoa luovutusviikon alkuun. Tehtävää vielä riittää, mutta kovasti Työpäällikkö vakuuttelee, että aikataulussa pysytään! Ja tähän haluan uskoakin, kunnes toisin todistetaan…

Alkuviikosta saatiin laatoitukset valmiiksi. Nyt on wc:n, saunan, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat sekä kylpyhuoneen seinät ja keittiön välitila laatoitettu. Muuten työn jälki vaikuttaa näin hämärässä, ilman kunnon valoja tarkasteltuna hyvältä, mutta välitilan laatoituksen ylimmän rivin laatat ovat meidän silmäämme hassusti. Ylimmän rivin laatat on jouduttu halkaisemaan, sillä tähän ei ole mahtunut kokonaista laattaa. Halkaistu reuna on tietenkin suora ja terävä, kun taas laatan ”alkuperäinen” reuna on pehmoisempi ja loivasti kaareileva. Nyt ylin rivi on ladottu niin, että suora reuna on laitettu alaspäin, vasten alempaa laattariviä, jolloin kaareva, alkuperäinen reuna on ylöspäin. Näin yläreuna näyttää nätiltä. Mutta. Tuo kahden ylimmän laattarivin sauma puolestaan ei. Siinä kun on vastakkain terävä, suora reuna ja pehmoinen, kaartuva reuna. Laatoittaja ja Työpäällikkö olivat sitä mieltä, että näin tämä kuuluukin tehdä. Meidän silmäämme tämä ratkaisu ei kuitenkaan miellytä. Täytyy siis vielä pähkäillä, mihin tämän kanssa päädytään.
Eron huomaa, kun vertaa ylintä ja toiseksi ylintä laatta riviä sekä niiden välistä saumaa
Keittiönhän saatiin aluilleen jo lomaviikkomme aikana. Keskiviikosta eteenpäin odottelimmekin kalusteasentajaa Talolle loppujen asennusten kimppuun. Tuli keskiviikko, tuli torstai, eikä asentajaa näkynyt. Työpäällikölläkään ei tuntunut olevan tarkkaa tietoa, missä mies meni. Mutta perjantaina yllätys oli mieluinen, kun aamulla Talolla pyörähtäessä siellä oli miehiä ihan kaksin kappalein hommissaan. Homma oli alun perin tarkoitus saada pakettiin tämän viikon aikana, mutta nämä pari päivää maksoivat sen, että työ venyy maanantaille.
Vessa laatoituksen jälkeen... 
...ja kalusteilla! 
Hienosti asennukset kuitenkin etenivät jo päivässä! Nyt on wc ja kodinhoitohuone kasassa, ilmeisesti vain pienempiä viimeistelyitä vaille valmiina ja keittiön kodinkoneet asennettu paikoilleen. Muutamat, edellisessä postauksessa mainitsemani ongelmat oli joko jo korjattu tai prosessissa, mutta muutamia uusiakin ilmaantui.
Kodinhoitohuone laatoituksen jälkeen... 
...ja kalusteilla! 
Kylpyhuoneen laatat. Kalusteet asennetaan meidän toimesta, vasta saunan jälkeen. Kalusteet hankimme itse. 
Vanhoista ongelmista suurin oli ehkä mikron pistorasian väärä sijainti. Pistorasia saadaan ilmeisesti siirrettyä oikealle paikalleen, kunhan tekniikka tulee tekemään ensi viikolla omia hommiaan. Kulmakaappi, jossa nykyinen pistorasia sijaitsee, lähtee kuulemma vaihtoon, sillä se on alun alkaenkin ollut väärä – tästä kaapista puuttui alahyllyn reunasta metallinen ”avauskisko”. Myös liesituuletin saatiin siirrettyä oikealle korkeudelle. Rumat jäljethän tästä jäi seinään, mutta eiköhän nekin saada vielä pakkeloitua piiloon.

Uusista ongelmista isoin on kodinhoitohuoneen ”siivouskaappi”. Emme nimittäin halunneet perinteistä siivouskaappia, sillä emme kokeneet sellaiselle olevan käyttöä. Tarkoitus oli laittaa tähän perus hyllykaappi, jonka hyllyjä modaamalla saamme sinne sujahtamaan myös esim. rikkaimurin. Rikkaimuria varten kaappiin tehtiin myös pistoke. Nyt kaappi on paikoillaan, mutta hyllylevyjen kanssa ei mennyt ihan niin kuin Strömssöössä – juuri pistorasian kohdalle kun on asennettu kiinteä hylly. Noh, eiköhän tähänkin joku ratkaisu keksitä.
Siellä se nököttää, pistorasian paikka suoraan kiinteän hylly levyn yläpuolella 
Myös terassi on viikon aikana edennyt – hitaasti, mutta varmasti. Sorapatja on nyt tiivistetty, styroksit ovat paikoillaan ja sokkelin runko alkaa hahmottua. Kyllä sekin siitä! Aikansahan se ottaa, kun aikaa rakentamiselle ei ole kuin iltaisin ja viikonloppuisin. Ja tästäkin viikonlopusta sunnuntai meni jäitä poltellessa ja sateita katsellessa…

Kommentit

  1. Hienolta näyttää tuo ylin laatoitusrivi vaikka on jouduttu halkaisemaan. Varmasti on parempi ulkonäöllisesti kun kaareva reuna on ylöspäin. Täytyy itsekin muistaa katsoa tämä mikäli joudutaan halkaisemaan laatoitusta. Meidän täytyisi remontoida täällä Hämeenlinnassa kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat ja seinät. Täytyy toivoa, että remontti ei venyisi moneen viikkoon koska muuten täytyy oikein miettiä miten peseytymiset hoidetaan perheessä tällä välin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit