Raksaviikko 28.


Olo on sitä malttamattomampi, mitä lähemmäs kuun vaihde ja tuleva muuttokuukausi tulevat. Onneksi myös edistystä on talolla havaittavissa melkein päivittäin – ainakin silloin, kun siellä on ollut miehiä töissä. Mutta, edelleen luottavaisin mielin luovutusviikon toteutumisen suhteen – kunnes toisin todistetaan!

Tällä viikolla Talolla ovat pyörineet niin putkari, sähkäri kuin ”yleismieskin”. Putkimies asensi paikoilleen mm. wc:n istuimet, hanat, altaiden putkia ja suihkun. Sähkäri asenteli paikoilleen pistorasioita, katkaisimia, ja näkyvimpänä osana sisäkattojen led-valot. ”Yleismies” asensi paikoilleen varaston oven (joka on ollut odottamassa asennusta jo useamman kuukauden) sekä ulko-ovien ja -ikkunoiden puuttuvia smyygejä.
Oras optima -sadesuihku
Kylpyhuone hahmottuu. Vielä kalusteita vailla

Ihan ei homma tällä viikolla edennyt niin pitkälle, kuin oli tarkoitus. Sähkömies kun lähti keskiviikon jälkeen muihin töihin palatakseen ensi viikolla taas takaisin. Suurin osa sisähommista on nyt kuitenkin tehtynä, jäljellä on pääasiassa ulkopuolen sähköhommia.
Pistorasiat, palohälyttimet, Led-valaisimet ja muut paikoillaan
Kylpyhuoneen kalusteiden hankkiminen ja asennushan oli meidän omalla vastuulla jätettyämme ne pois Jukkatalon toimitussisällöstä. Kalusteet hankittiin alkukesästä Kodin Terrasta, ja viikonloppuna oli vihdoin aika asentaa ne paikoilleen. Asennus meni ihan mainiosti, mutta myös täällä on häikkää sähköjen paikkojen suhteen. Katsotaan siis, miten ne lopulta asettuvat paikoilleen. Nyt, kun kylpyhuoneessa alkaa pikkuhiljaa olla kaikki kamat paikoillaan, alkaa todelliset käyttöneliöt hahmottumaan. Eihän se mikään iso ole (4,3m2), mutta täytyy sanoa, että melko lailla tehokkaasti on nämä neliöt otettu käyttöön! Eiköhän me tuolla peseytymään mahduta. Ja kahta suihkua kun emme missään vaiheessa edes halunneet, joten kaikki tarvittava löytyy.
Isä ja poika töissä - kylpyhuoneen kalusteet paikoilleen
Selvitettävien asioiden listalla keikkuvat edelleen keittiön kulmakaappi ja mikron sähköt, keittiön välitilan laatoitus sekä kodinhoitohuoneen iso kaappirunko kiinteine hyllylevyineen. Uusina ongelmina huomasimme keittiön välitilan led-valon sähköjohdon sekä wc:n ja kylpyhuoneen yläkaappien valojen sähkövetojen väärät sijainnit (nämä kaikki ovat n. 10cm väärässä kohdassa). Keittiön kulmakaappi on tämän hetken tiedon mukaan menossa edelleen vaihtoon, ja samassa kaapinvaihto- ja laatoituksen korjaussyssyssä saadaan ilmeisesti korjattua nuo keittiön virheelliset sähkövedot kuntoon. Kodinhoitohuoneen kaapin kohtalosta en ole saanut vielä mitään tarkempaa tietoa. Kylpyhuoneen yläkaapin valaisimen sähkön paikka pystytään korjaamaan kaapin asennusvaiheessa, mutta wc:n yläkaappi (tai ainakin taustalevy) menee ilmeisesti vaihtoon väärään kohtaan porattujen reikien takia.
Varaston ovi paikoillaan! 

Pääovi valmiina asennusta varten 
Oma pihaprojektimmekin on edennyt muutaman askeleen verran. Terassin runko alkaa olla rakennettu ja tasattu, seuraavaksi on laudoituksen vuoro. Myös Talon kiinteän terassin lasituksen suhteen päästiin eteenpäin, kun saimme vihdoin päätettyä toimittajan ja lyötyä tilauksen lukkoon. Toimittajaksi valikoitui lopulta Jarin lasipalvelu, joka on omien selvityksiemme mukaan saanut varsin positiivista asiakaspalautetta. Tämän lisäksi heillä oli melko lailla kilpailukykyinen hinta sekä ystävällinen asiakaspalvelu. Asennus on sovittuna heti luovutusviikon jälkeen. 

 TJ 21 PÄIVÄÄ luovutusviikkoon!

Kommentit

  1. Meillä talossa meneillään sähköasennukset. Pikkuhiljaa alkaa tulla valmista. En malta odottaa, että pääsemme muuttamaan. Meilläkään ei iso kylpyhuone ole, mutta ihan riittävän kokoinen.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kävi putkimies viime viikonloppuna raksallamme täällä Turussa. Seuraavaksi alkanee sähköurakointi. Kiva tuollainen neliö suihku! Meille tuli myös sadesuihku, mutta pyöreän mallinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit