Raksaviikot 25. ja 26.

Blogissa on pitänyt parin viime viikon aikana hiljaiseloa, mutta syykin on ollut hyvä. Pääsimme nimittäin Miehen kanssa ensimmäistä kertaa häämatkamme ja lastemme syntymän jälkeen - eli kahdeksaan vuoteen - kahdestaan kunnon lomalle! Joten blogi sai jäädä vähänksi aikaa taka-alalle. Raksapohdinnoista ei loman aikana ihan täysin irti päästy, mutta melko hyvin saimme hetken levättyä ja nollattua. Ja loma tuli rehellisesti sanottuna tarpeeseen. Onhan tätä Projektia takana kohta jo puolitoista vuotta!

Yritetään siis ottaa parin viikon päivitykset kiinni yhden postauksen aikana. Ja onhan sitä jotain edistystä tapahtunutkin.

Raksaviikolla 25. Talolla ei tapahtunut paljoakaan konkreettista. Laattameistä odoteltiin saapuvaksi, mutta homma siirtyi hänen osaltaan koko ajan eteenpäin. Edellisellä viikolla Talolle pöllähtäneiden kiintokalusteiden seuraksi saapui jääkaappi ja pakastin, mutta siinäpä oikeastaan se.

Pihalla terassiprojekti eteni muutaman askeleen, kun sepelikuorma saapui alkuviikosta. Jo saman päivän aikana kuorma saatiin leviteltyä osimoilleen paikoilleen, ja seuraavana päivänä lähinnä siistittiin työn jälkeä. Tämän jälkeen tämä projekti sai jäi odottelemaan loman yli.
Ennen... 
...ja n. kuuden tunnin jälkeen, 16t sepeliä levitettynä! 
Tällä viikolla suoritimme myös hieman pakollisia shoppailuja, kun hankintalistalta sai ruksia yli postilaatikon sekä tv:n ja muita "digihankintoja". Pikkuhiljaa, asia kerrallaan saadaan tuota hankittavien asioidenkin listaa lyhyemmäksi!

Raksaviikolla 26. jouduimme seurailemaan töiden edistymistä etänä, mutta kiitos Mummin ja Faarin tietotoimiston, viesti kulki myös Kroatiaan. Tälle viikolle oli aikataulutettu laatoitustyöt, mutta aikatauluja jouduttiinkin muuttamaan lennosta. Kalusteasentajan kanssa oli nimittäin menneet aikataulut sekaisin, ja hän oli pölähtänyt Talolle asennushommiin. Koska laatoituksia ei oltu vielä ehditty tekemään, ei asentaja päässyt wc:n ja kodinhoitohuoneen kimppuun. Aikatauluja sumplittiin niin, ettei kenenkään tarvinnut seistä tumput suorina -  kalusteasentaja asensi keittiön ja palaa asiaan ensi viikolla laatoitustöiden valmistuttua.

Laatoitustöiden osalta homma puolestaan eteni lattioiden hionnalla, vesieristyksillä sekä wc:n lattialaatoituksila. 

Viikonloppuna pääsimme lopulta itsekin ihailemaan edistysaskeleita. Ja olihan se nyt mahtavaa - meillä on keittiö!! Ja kaiken lisäksi sen osalta tekemämme valintamme vaikuttavat ainakin näin ensi-ihasteluiden jäljiltä ihan toimivilta. Jotenkin näissä pienissä väliaikaneliöissä pyöriessä ei millään malttaisi odottaa, että pääsisi täyttämään uusia ja tilavia laatikostoja ja hyllyjä kaikilla niilä tavaroilla, jotka nyt on tungettu tilanpuutteen vuoksi mikä minnekin. Ja kummasti sitä jauhopeukaloakin alkaa päivien vähetessä kutkittamaan... Mutta kohta, kohta!
Tältä siellä näyttää nyt... 


Kurkistus alakaappeihin, suojapahvien alle

...ja tältä se tulee lopulta näyttämään! 
Ihan kaikki ei keittiön suhteen kuitenkaan ollut aivan putkeen mennyt. Mm. yhdestä yläkaapista puuttuu "avausura" (meillä on vetimettömät ovet, joten kaapin alahyllyn reunassa pitäisi olla metallinen vahvike), mikron sähköpistoke on väärässä paikassa viereisessä kaapissa, ja liesituuletin on liian matalalla. Täytyy alkuviikosta selvitellä, mitä näille voisi mahdollisesti tehdä.
Wc:n laatoitus. Saumat vielä puuttuu
Kuten ehkä tämän postauksen rivien välistä on voinut lukea, alkaa olo olla jo hieman malttamaton Talon valmistumisen suhteen. Sillä jotenkin tässä viikkojen vieriessä on päädytty siihen tilanteeseen, että nyt voi jo sano: Me muutamme ENSI KUUSSA! Jee!! (Mutta, koputetaan kyt varmuuden vuoksi vielä puuta, kop kop kop.) Kummasti siis alkaa ajatukset pyörimään tulevan muuton ja siihen liittyvien järjestelyiden ympärillä.

Kommentit

Suositut tekstit