Raksaviikko 5. - tontti valmistuu taloa varten

Viikon hiljaiselon jälkeen taas tapahtuu! Maanantaina tontilla oli vielä hiljaista, mutta tiistaina porukkaa pyöri paikalla niin Perustavalta kuin Vihdin PR:ltäkin. Perustavalta paikalla oltiin siksi, että eihän se perustusten teko nyt mennytkään ihan täysin putkeen. Autokatoksen perustus on ulkoreunan etukulmasta viitisen senttiä liian pitkä. Tämän lisäksi samainen perustuksen osa oli myös alaosastaan liian leveä. Sitä sitten maanantaina piikkailtiin oikeaan mittaansa – tuota 5cm ylipitkää perustusta ei tosin vielä korjattu. Muutenkin viimeistelyn jäljestä joudumme huomauttamaan, joten tämän suhteen asia jää vielä auki. Vihdin PR puolestaan oli käynyt tiistaina tuomassa paikalle koneita ja tavaroita valmiiksi tulevaa varten.
Piikattua autokatoksen perustusta
Keskiviikkona tontin ohi aamulla ajaessani paikalla kävi kuhina – kaivinkone teki täyttöjä, minkä lisäksi pihatieltä löytyi iso pakettiauto ja kuorma-auto, josta paikalle lastattiin niin isoja kuin pienempiäkin putkia ilmeisesti mm. viivästyskaivoa varten ja tulevan pihatien alle laitettavaksi. Miehet olivat sen verran kiireisen näköisiä, etten kehdannut edes kuvia pysähtyä ottamaan, heh!

Putkea jos jonkinmoista - kuvaa keskiviikkoiltapäivältä, heh
Torstaina karautin työpäivän jälkeen tontille Vihdin PR:n miehiä jututtamaan. Hyvältä näytti ja kuulosti! Torstain loppuun mennessä oli tarkoitus saada työt täyttöjen ja routaeristysten osalta valmiiksi.
Tonttia ja täyttöjä tontin oikeasta yläkulmasta/koilliskulmasta katsottuna
Perjantaina Mies kävi aamusta napsimassa perustuksista kuvia Perustavaa varten, jotta saadaan selvitettyä mahdolliset korjaustarpeet ja homma eteenpäin. Vihdin PR:n osalta perjantai kului mm. viivästyskaivojen kanssa. Viikonlopuksi autokatoksen edustalle jäikin näkyviin kunnon monttu, sillä tämä oli jäänyt vielä vaiheeseen.
Viikonlopun luminen maisema ja viivästyskaivojen tekeleet
Viikonloppu meni tontin etuosan tilannetta seuraillessa. Vesi nimittäin valtaa alaa koko ajan enemmän ja enemmän. Pihatietä jouduttiin vahvistamaan tilapäisesti maatöiden alkuvaiheessa, ja tämä on aiheuttanut sen, että tien ali menevä rumpu on mennyt tukkoon. Nyt sulamisvesillä ei ole ollut purkautumiskanavaa, vaan vden pinta ojassa on vähitellen noussut nousemistaan. Muutaman päivän pakkaset rauhoittivat tilannetta, mutta nyt viikonlopun aikana veden pinta on noussut entisestään. Tätä ei auttanut, että perjantaina havaittiin vähän matkaa "kotikatua" ylöspäin mentäessä vesiputkessa putkirikko, jota HSY on ollut koko viikonlopun korjaamassa. Sulamisvesien lisäksi veden pintaa onkin todennäköisesti ollut nostamasa myös nämä vuotovedet.

Mies kävikin tämän päivän toisella tarkistuskeikalla antamassa tulvaensiapua kaivamalla pienen ojan pihatien yli. Onneksi jo ensi viikolla vuorossa on pihatien rakentaminen, joten tilanteeseen on luvassa pysyvä ratkaisu!

Elteliltä/Carunalta saatiin muten vihdoin tietoa, että sähköt tullaan liittämään viikolla 12. Ja sitten onkin jo talotoimitusviikko!

Kommentit

Suositut tekstit