Raksaviikko 6. - tie

Tällä viikolla tont(e)illa on ollut käynnissä kunnon mylläykset, sillä vuorossa on ollut pihatien rakentaminen. Itse talon paikka ja perustukset ovatkin olleet hankalammin saavutettavissa, kun maa on ollut kaivettuna auki koko pihatien matkalta.

Pihatien suhteen päädyttiin lopulta ratkaisuun, jossa tien alle vedetään samalla kertaa putket kaikille neljälle talolle. Näin tietä ei tarvitse aukaista aina uudestaan jokaisen talon putkitöitä varten, vaan jokainen liittyy yhteisiin putkiin oman talonsa kohdalla.

Tien rakennusta onkin ollut ihan erilaista seurata, kuin edellisiä mylläysvaiheita. Aikaisemmissa vaiheissa edistystä on tapahtunut niin nopeaan tahtiin, että itse ei ole ehtinyt edes kaikkia välivaiheita todistaa – aamulla on kaivettu maa auki, jotain on tehty, ja iltapäivään mennessä homma on jo kasassa. Tai niin kuin perustusten kanssa, pari päivää ja homma oli kokonaisuudessaan ohi. Nyt tie on ollut auki jo viime viikosta lähtien. Koko ajan tapahtuu, (kuopan kaivuuta, uusia putkia, viivästyskaivoja, täyttöjä,) mutta tällä kertaa valmiin saamisessa kestää vähän pidempään.

Tältä tien paikalla näytti tiistaina...
Kohta tämäkin vaihe pitäisi kuitenkin saada pakettiin, sillä Eltel tulee alkuviikosta (maanantaina?) (vihdoin) vetämään tontille sähköjä. Prosessi on ollut pitkä ja mutkikas, ja itse sähkökaappia on mallailtu varmaankin viiteen eri paikkaan. Hommaa on mutkistanut entisestään se, että samalla kertaa halutaan vetää sähköt kaikille neljälle talolle. Päätöksiä on kuitenkin vihdoin tehty. Tieltä sähköt vedetään pihatien alla meidän sähkökaappiimme, joka sijoitetaan hallinta-alueemme rajalle, pohjoista rajaa vasten. Tästä kaapista tulee sähköt molempiin meidän tonttimme taloihin. Tältä kaapilta sähkölinja puolestaan jatkuu naapurin tontille heidän kaappiinsa.

Tien suhteen ei taidettu pysyä aivan alkuperäisessä aikataulussa, sillä hommaa joudutaan tosiaan jatkamaan vielä ensi viikon puolella. Ensi viikolla alkaa ilmeisesti tapahtumaan myös naapuritontilla, sillä maanantaina käynnistyy kuulemma heidän puolellaan talon purku. Vilkkaan liikenteen viikko siis luvassa. Toivoa sopii, että kaikki tapahtuu sovussa ja joustavasti.
...ja torstaina
Tällä viikolla vahvistettiin myös taloelementtien sekä kattotuolien toimituspäivät! Kattotuolit ja muita materiaaleja toimitetaan tontille jo ensi viikon lopulla. Talotoimitus on sovittu siitä seuraavalle maanantaille 25.3, eli viikon päähän. Wohoo! Ei enää pitkä aika tähän! Näistä sovituista päivistä huolimatta tontille ilmestyi jo tällä viikolla tavaratoimitus Jukkatalolta (tukipuita ja muita?). Täytyy toivoa, että muilta osin aikataulut pitävät paikkansa, sillä muuten voi tulla ahdasta, jos Eltelin miehet puuhaavat vielä omiaan alkuviikosta, naapurilla puretaan, eikä pihatiekään ole vielä valmiina...

Niin, ja edellisessä postauksessa mainitsemani tulva tontin etuosassa on onneksi helpottanut! Mies kävi viime sunnuntaina kaivamassa pienen ojan pihatien yli, joka auttoi pahimpaan ensihätään. Heti maanantaina Vihdin PR kaivoi pihatien alle putken, jota pitkin vesi pääsi jo paljon reippaampaa tahtia valumaan eteenpäin. Tämä auttoi tilanteeseen onneksi nopeasti, eikä tulvasta ole ollut tietoakaan enää moneen päivään.

Kommentit

Suositut tekstit