Raksaviikko 8. – meille tuli Talo!

Huh, mikä viikko! Ehkä paras ja mieleenpainuvin tähän mennessä tällä matkalla. Meille tuli nimittäin Talo!

Ihan mahtava fiilis, kun vihdoin on konkreettisesti näkyvillä niitä päätöksiä ja valintoja, joilla paperille piirretyistä viivoista muotoutuu se meidän Oma Koti. Ikkunat ovat juuri niillä paikoilla ja sen kokoisina, joihin me ne halusimme. Ovet ovat juuri oikeilla kohdillaan. Ja se julkisivun väri ja laudoituksen tyyli – parempia, kuin osasin edes odottaa! Kaikki ne yksityiskohdat, joita raksalla vieraillessa bongailee, vain vahvistavat niitä jo kuukausia sitten tehtyjä valintoja – meille taitaa tulla ihan paras koti just meille!

Jottei tämä nyt menisi ihan pelkäksi fiilistelyksi, niin käydään vähän läpi, mitä tällä viikolla oikein on tapahtunut:

Maanantaina tontilla oli vielä melko rauhallista. Pystytysporukka saapui paikalle puolen päivän aikoihin. Pystytyksen meillä hoitaa kahden virolaisen miehen porukka, jotka ovat tehneet Jukkatalolle hommia jo useamman vuoden ajan. Miehet tekivät maanantaina valmistelevia töitä, kuten asensivat alajuoksut paikoilleen. Illalla seitsemän aikaan tontille saapui elementtikuorma, jonka purkamisessa Mies oli taas apuna. Kuorman purkamiseen meni aikaa kolmisen tuntia, jonka jälkeen kuski jäi yöksi kuorma-auton nuppiin odottelemaan tiistain pystytystä.
Tästä maanantaina lähdettiin liikkeelle
Elementtitoimitus saapuu. Siellä se on, meidän Koti!
Tiistai oli allekirjoittaneelle pitkän tuntuinen työpäivä. Silloin nimittäin oli vuorossa talon pystytys, ja olisihan sitä ollut mukava olla seuraamassa ihan livenä. Onneksi Mummi ja Faari asuvat lähistöllä, ja Mummi lähettelikin väliaikatietoja niin kuvina kuin videoinakin aina pitkin päivää. Kun lopulta pääsin kaartamaan Tontille kolmen aikoihin, oli pystytys jo loppusuoralla kattoristikoiden asennuksineen. Homma toimi näppärän ja tehokkaan näköisesti kolmen miehen voimin – elementtikuljettaja käytteli nosturia ja nosti elementtejä paikoilleen kahden muun miehen ottaessa niitä vastaan ja asentaessaan niitä paikoilleen. Tiistai-illan mittaan tontilla tuli vierailtua vielä pariinkin otteeseen, ja aina siellä vaan näytti valmiimmalta ja valmiimmalta.

Väliaikatietoja Mummilta osa 1

Väliaikatietoja Mummilta osa 2

Vihdoin itse paikalla! Pystytyksen etenemisen seuraamista turvallisen välimatkan päästä


Kotona! Vielä tosin paistaa päivä läpi...
Loppuviikosta edistyminen ei ollutkaan ihan niin silmiinpistävää, sillä näkyvin homma seinien pystytyksen ja kattotuolien asentamisten osalta oltiin tehty jo tiistaina. Talo ympäröitiin telineillä, vedenpitävä katto alkoi rakentua kattotuolien päälle, terassin katto rakennettiin paikoilleen ja rakenteita vahvistettiin. Kahden miehen pystytysporukka teki pitkää päivää, ja hommat jatkuivat läpi viikonlopun. Myös kattopellit toimitettiin tontille valmiiksi odottamaan ensi viikon asennustaan.

...mutta ei enää! Ensi viikolla pellit päälle

Olohuoneessa

Terassin katos
Niin mahtavaa. Viikonloppuna tontille on päässyt fiilistelemään vapaammin eri vuorokauden aikoihin, jolloin on saanut paremmin käsitystä mm. auringon suunnasta ja valosta suhteessa pihaan ja terassiin. Ja senkin suhteen taidettiin osua nappiin – taloa ei yksinkertaisesti olisi voinut sijoitta Pläntille mitenkään muuten päin. Ilta-auringon viimeiset säteen osuvat terassille juuri sopivasta kulmasta.

Puoli vuotta, ja niistä säteistä päästään nauttimaan ihan oikeasti, omalta terassilta.

Kommentit

  1. Hei! Hyvältä näyttää? Mikä on tuon teidän ulkomaalin sävy? Meille tulossa sama värikombinaatio, mutta sävyä ei ole vielä päätetty! Terv. Katariina&co

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katariina! Tosi kiva kuulla, että sama väriyhdistelmä saa kannatusta muualtakin :) Me silloin joskus aiemmin ajeltiin ympäri ämpäri pientaloalueita ja yritettiin bongailla just sitä oikeaa värimaailmaa - ja tähän lopulta päädyttiin!

      Harmaan sävy on Tikkurilan 618X. Seinät on nyt välimaalilla, viimeinen kerros maalia suditaan sitten joskus itse, kun niin pitkälle päästään. Ehkä jo tämän kesän/syksyn aikana, viimeistän vuoden päästä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit