Raksaviikko 19. – vesi- ja viemäriliitokset kuntoon, sisäseinien levytykset valmistuvat

Tällä(kin) viikolla on taas tapahtunut, vaikka alkuviikosta tuntuikin meno melko hiljaiselta.

Maanantaina pystytysporukka oli viimeistelemässä omaa työvaihettaan. Valmista saatiin muutamaa puuttuvaa ikkunapeltiä lukuun ottamatta. Työn jälki miesten jäljiltä oli hyvää, mutta materiaalien laadusta johtuen muutamia korjattaviakin asioita jäi. Mm. näihin liittyen on seuraavalle viikolle sovittuna läpikäynti työpäällikön kanssa. Maanantaina tontilla saapui myös ensimmäinen sisustustoimitus RTV:ltä (sisälsi mm. vesieristeitä ja maaleja).

Keskiviikosta torstaihin ajotie oli pihatien kohdalta myllerryksen alla, kun tie kaivettiin auki HSY:tä ja vesi- ja viemäriliitoksia varten. Homma toimi yllättävän jouhevasti siihen nähden, kuinka vaikeasti HSY on ollut tavoitettavissa. Jännitimme loppuun asti, kytkevätkö miehet samalla käynnillä vesimittarin paikoilleen, sillä kommunikointi mm. tämän asian kohdalla on ollut melko lailla mission impossible HSY:n suuntaan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin – mittari asennettiin paikoilleen ja talolle tulee vesi! Liitokset tien alle hoidettaan samalla kertaa kuntoon kaikille neljälle talolle.

Sisäseinämiehiä odotettiin tontille torstaina, ilmestyivät viikonlopuksi. Heidän hommanaan oli villoittaa seinät loppuun sekä levyttää myös seinien toiset puolet umpeen. Suurin muutos sisällä oli tämän työvaiheen jälkeen eteinen-olohuoneakselilla, kun näiden välissä ollut seinä sai levyt pintaansa. Tähän asti seinämä on ollut pelkällä rungolla. Edelleen on hieman auki, miten väliseinien rakenne toteutetaan makuuhuoneiden kohdalla, joissa kattotuolien koko muuttuu ja aiheuttaa kattorakenteen korkeuden muutoksen sisäkaton yläpuolella. Myös tätä pohditaan läpikänytipalaverissa.
Näkymä ulko-ovelta.
Vasemmalla uusi seinä. Suoraan edessä vessa. Vessan vasemmanpuoleiselle seinälle tulee takka

Keittiö.
Oikealla ovi vanhempien makuuhuoneeseen, vasemmalla poja huoneeseen.
Takan paikka ennen oikeanpuoleista ovea 

Näkymä keittiöstä olohuoneeseen.
Vasemmalla eteisen seinä

Makuuhuoneiden väliseinien seinä toteutus tällä hetkellä eri korkuisten kattotuolien kohdalla
Mielenkiinnolla odotellaan, mitä ensi viikolla tapahtuu – vai tapahtuuko mitään. Veikata voisi, että sisäseinien tasoitukset ja maalaukset olisivat melko pian työlistalla, sillä takan muuraus on sovittuna juhannuksen jälkeen. Voisi olettaa, että takan tausseinää on helpompi työstää ilman takkaa, heh!

Kommentit

Suositut tekstit