Talo ulkoa

Nyt kun Talo alkaa olla ulkoa päin valmiin puolella, voisi postaus Talon julkisivuihin liittyen olla paikallaan!

Koska koko Projekti lähti alkujaan liikkeelle niin kuin lähti, ei meillä oikeastaan ole edes ollut pohdinnassa mikään muu kuin puutalo. Ei edes siinä vaiheessa, kun irtaannuimme Siklasta ja lähdimme kilpailuttamaan muita talotehtaita. Osaksi tämä varmaankin oli budjettikysymys, osaksi kyse oli siitä, että olimme tuossa vaiheessa jo yli puoli vuotta asennoituneet rakentamaan puutaloa. Ja puinen talohan meille tuli.

Jonkinlaista keskustelua Miehen kanssa kävimme mm. Talon vuorilautojen suunnasta (pysty vai vaaka) ja mallista (mikä paksuus ja leveys, millaisilla ponteilla), nurkka- ja pielilautojen tyylistä sekä ulko-oven tyylistä ja väristä. Muuten olimme hyvinkin samoilla linjoilla – yksinkertaista ja ajatonta. Ennemmin modernia kuin klassista, muuta ei liian.
Isoin työ julkisivujen kohdalla oli värityksen päättäminen. Itse haaveilin jossain vaiheessa mustasta tai todella tumman harmaasta, mutta nämä olivat Miehelle ehdoton ei. Valkoinen ja sen eri sävyt olivat pohdinnassa, sekä vaaleamman harmaan eri asteet. Joten koko perhe auton kyytiin ja ajelemaan ympäri ämpäri pientaloalueita ja bongailemaan kivan värisiä taloja! Myös viime kesän Asuntomessut olivat avuksi sopivan värisävyn valinnassa. En edes halua laskea, kuinka monta tuntia tämän asian tiimoilla on kulutettu, heh!

Lopulta suuntasimme ideoidemme ja visioidemme kanssa Värisilmään hypistelemään maalinäytteitä, ja vaikka näitäkin käyntejä taidettiin tarvita muutama, pääsimme lopulta molempia miellyttävään lopputulokseen: vaaleanharmaa valkoisin ja tummanharmain yksityiskohdin oli meidän valintamme! Ulkoverhouslaudan tyypiksi valitsimme 28x170 UYV.

Vaalea harmaa on Talon päävärisävy, valkoisella puitteet ja palkit. Tummanharmaalla katto ja rännit.
Tämä malli vaaleanharmaalla maalivalinnallamme
Ja tällaiselta talo kuvissa näyttää:


Jukkatalon jäljiltä talo tulee olemaan luovutusvaiheessa muuten valmis, mutta ulkomaali kaipaa vielä viimeistä kerrostaan. Talo luovutetaan siis välimaalilla. Viimeinen kerros suditaan meidän toimesta pintaan joko jo tämän kesän aikana, tai viimeistään ensi kesänä. Myös terassin lasitus on tilausta ja toimitusta vaille valmis (=kilpailutus edelleen vaiheessa). Lasit on tarkoitus saada paikoilleen vielä tänä syksynä.

P.S. Lisää valintoihin liittyen voit lukaista aikaisemmasta postauksestani Sisustuspalaveri ja päätöksia tai Valintoja, valintoja.

Kommentit

Suositut tekstit