Raksaviikko 20.

Maanantaina Talolla oli hiljaista. Sisäseinät oli saatu edellisellä viikolla umpeen ja seuraavaa vaihetta odotettiin alkavaksi. Onneksi kuitenkin kurvasimme illalla Tontin kautta, sillä vaikka omalla pläntillä hiljaista olikin, niin naapureilla alkoi pikku hiljaa tapahtumaan – takanaapurin tontilla tehtiin valmistelevia töitä pystytystä varten. Törmättiin Tontilla heidän pystytysporukkaansa, onneksi. Siklalta oli nimittäin (taas kerran) unohtunut infota, että pihatie tulisi olemaan tukossa tällä ja seuraavalla viikolla heidän puolen talojen pystytyksistä johtuen. Eihän siinä mitään. Paitsi että meille oli sovittuna tiistaille takan toimitus Tontille. Pystytysporukka oli kuitenkin fiksua sorttia, ja lupasivat tarjota takalle nosturikyydin ajotien varresta meidän pihallemme.

Tiistai tuli, ja sen mukana härdelli. Takanaapurin talon pystytyksen lisäksi etunaapurimme tontille pelmahtivat paaluttajat paaluttamaan talon perustuksia, joten ahdasta piti! Ja juuri tälle päivälle oli tietenkin myös se takan toimitus… Soittelin kuljetusfirmaan, että antaisivat kuljettajalle varoituksen tilanteesta, jottei raukkaparka vain paina kaasua tontin kohdalla todetessaan tilanteen mahdottomuuden. Ja vaikka sählinkiä riitti, hoitui kaikki lopulta kunnialla maaliin – takkatoimitus sai luvatun nosturikuljetuksen pihallemme!
Takklava 1/5 matkalla Talolle
Keskiviikkona Mies ja työpäällikkö palaveerasivat Talolla keskeneräisten ja/tai korjausta vaativien asioiden tiimoilta. He kävivät läpi mm. paljon mietintää aiheuttaneet väliseinärakenteet sekä talon julkisivun korjaustarpeet. Väliseinärakenteet vaikuttavan nyt olevan ok ja muut asiat luvattiin hoitaa kuntoon, mutta aikataulu jäi vielä jokseenkin avoimeksi.

Torstain aikana Talolle oli ilmestynyt kasa maalareiden varusteita, joten osasimme odottaa jonkinlaista toimintaa perjantaille. Ja sitä perjantaina (juhannusaattona!!) myös riitti – kävimme kurkkaamassa tilannetta ennen reissuun lähtöä, ja paikalla pyöri ainakin neljä miestä teippaamassa ja tasoittamassa ja kittaamassa. Ja yllätys oli suuri, kun selvisi heidän olevan suomalainen firma. Virolaiset miehet kun ovat tupanneet tekemään töitä myös viikonloppuisin, suomalaiset ovat pitäytyneet tarkemmin perinteisessä toimistotyöajassa. Kävi ilmi, että homma oli eri syistä päässyt venymään, joten joutuivat tekemään puoli päivää hommia näin aattonakin, jotta saavat tasoitteet kuivumaan ja pääsevät jatkamaan maanantaina. Aikataulut puskevat päälle, sillä ilmeisesti tulevalle torstaille oli aikataulutettu takan muurausta, ja sitä ennen täytyy ainakin se seinän pätkä olla valmiina.

Porukka vaikutta asiansa osaavalta ja pätevältä. Käytiin yhdessä vielä valitut maalisävyt per huone läpi, niin säästytään ikäviltä yllätyksiltä ensi viikolla. Meille kerrottiin, että he pohjustavat seinät kahteen kertaan ennen maalausta, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman hyvä. Jotkut kun kuulemma maalaavat suoraan levyjen päälle. No, tästä toimintamallista ei ollut valittamista – mitä parempi, sen parempi, heh!

Perjantaina aamulla talolla näytti tältä, kun miehet olivat ehtineet teipata levyjen saumat ja kitata ruuvien paikat ym:
Ja kun tulimme kurkkimaan talolle sunnuntaina illalla, oli vastassa tällainen näky, kun teipit ja kitit olivat saaneet päälleen ensimmäisen tasoituskerroksen:
Kummasti on taas ilme muuttunut! Ensi viikolla uuttuu lisää, kun seinät tulevat saamaan päälleen oikeat maalisävynsä.

Sunnuntaina juhannuksen vietosta palatessamme kulutimme Miehen kanssa vielä illan Tontilla suunnitellen ja mittaillen pihasuunnitelmaa ajatellen. Suuret ovat suunnitelmat, mutta katsotaan nyt, mihin niiden suhteen vielä tämän kesän ja syksyn aikana päästään! Ensi viikolla olisi tarkoitus polkaista ainakin valmistelevat työt käyntiin, kun Mukelot ovat poissa jaloista lomailemassa Mummolassa muutaman päivän.

PS. Jännä juttu sinänsä, mutta jostain syystä työpäällikkö oli unohtanut kertoa meille, että on ensi viikon lomilla. Saimme kuulla tämän maalareilta sekä takan muurarilta, joka soitteli sunnuntaina ensi viikon aikatauluista. Yhtään emme tiedä, kauan hän lomalla on, tai kuka häntä hommissa sijaistaa. Tai miten esim. paljun tilaus/tontille toimitus etenee (yritin saada asiaa loppuviikosta eteenpäin, ilman kuittausta). Palju kun pitäisi saada paikalle, jotta pääsemme aloittelemaan pihaterassin rakennusta…

P.P.S. Yritimme muuten hakea sunnuntaina Lahden Kodin Terrasta tilaamamme kylpyhuonekalusteet (joista enemmän täällä), mutta kuinkas ollakaan - niitä ei löytynyt mistään! Lähemmäs tunnin etsimisen jälkeen selvisi, että ne oli annettu toisen asiakkaan mukaan... Hyvitykseksi meille luvattiin toimittaa tilaus suoraan Tontille. Saa nähdä, mitkä kalusteet ja milloin Tontille ilmaantuu.

Kommentit

  1. Aikamoinen projekti kyllä tuo talon rakentaminen. Meilläkin tytär perheineen hieman haaveilee oman talon rakentamisesta täällä Espoossa ja ovat hieman katselleet tontteja. Kiva, että takka tuli paikalle tuollaisena nostokuljetuksena!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit