Sisustuspalaveri ja päätöksiä

Helmikuun loppupuolella, Raksaviikolla 3 pidettiin sisustuspalaveri Jukkatalon sisustussuunnittelija Sari Helinin johdolla, ja jo silloin lupailin tehdä oman postauksen aiheesta. Raksaviikot ovat kuitenkin vieneet huomaamatta mukanaan... Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Tuossa palaverissa lyötiin lukkoon Keittiömaailmasta tulevia kiintokalusteita lukuunottamatta muut sisäpintojen materiaalit ja sävyt. Näitä olivat mm:
  • lattia
  • katto
  • seinien maalisävyt
  • tapetit
  • laatoitukset (keittiön välitila, khh, kph, sauna, wc) 
  • väliovet
Ideoita sisustusvalintoihin lähdettiin haalimaan ensimmäistä kertaa oikeastaan viime kesän asuntomessuilla Porissa. Tuolloin Miehen kanssa molemmat totesimme, että alkuperäisen harmaaseen taittava värimaailman sijaan lähtisimmekin tavoittelemaan hiekan sävyjä. Tavoitteena on tehdä valintoja ajattomuutta ja kotoisuutta silmällä pitäen - toivomme, että tekemämme valinnat palvelevat tarkoituksessaan vielä vuosienkin jälkeen ja kotona on lämmin, kotoisa ja tervetullut tunnelma.
Valintoja, valintoja.
Päätöksiä, päätöksiä. 
Ihan kylmiltään palaveriin emme menneet, vaan olimme jo useampaan kertaan kierrelleet milloin missäkin liikkeessä oikeiden maalisävyjen sekä laatoitusvaihtoehtojen perässä. Lisäksi olimme kartoittaneet RTV:n valikoimaa mm. tapettien suhteen (Jukkatalo toimii yhteistyössä RTV:n kanssa, ja sisustusmateriaalit tulevat heidän valikoimastaan). En kuitenkaan löytänyt mieluisia tapetteja heidän hyllyistään, joten päädyin hankkimaan tapetit muualta.

Lattiamateriaalin ja sävyn olimme päättäneet jo talokaupan sopimusvaiheessa, ja tämä päätös on pitänyt loppuun asti. Lattimateriaaliksi valikoitui tuolloin Wicandersin vinyylikorkki sävyssä Oak Greyhound. Vinyylikorkki, koska olemme ymmärtäneet sen olevan hyvä ja kestävä lattiamateriaali tällaiseen eläväiseen kahden lapsen ja kahden koiran talouteen. Materiaalin ei pitäisi pienistä osumista ja vesiroiskeista säikähtää, ja sitä voikin käyttää huoletta myös esim. eteisessä. Jalan alla vinyylikorkin pitäisi olla pehmeä ja lämmin. Kyseiseen värisävyyn päädyimme ihan puhtaasti mieltymyksen perusteella. Lattialistoiksi valittiin yksinkertaiset, valkoiset listat.
Wicandersin Oak Greyhound
Välioviksi olimme sopimusvaiheessa valinneet tavalliset, JeldWenin valkoiset väliovet. Ovet kuitenkin päivitettiin massiivihkehysoviksi, lähinnä Miehen toiveesta. Ovien kahvoista kävimme yllättävän pitkän keskustelun, mutta näissä (minun onnekseni) pitäydyimme alkuperäisessä valinnassa.
Väliovet JeldWeniltä
Myöskään katon materiaalivalinta ei muuttunut alkuperäisestä valinnastamme, joten katoksi tulee perus MDF-kattopaneeli hopeasaarnen värissä. Kattolistat noudattelevat samaa linjaa lattialistojen kanssa, eli yksikertaista, valkoista mallia. Kodinhoitohuonen ja kylpyhuoneen katot puolestaan paneloidaan vaniljansävyisellä kuusipaneelilla, saunan kattoon tulee kuusipaeeli ilman sävyä.
Katon materiaalin suhteen emme revitelleet. Korotettu sisäkatto itsessään riittää. 
Yksi iso kokonaisuus oli laattavalinnat. Nämä sisälsivät saunan, pesuhuoneen, kodinhoitohuoneen sekä wc:n lattialaatat, pesuhuoneen seinälaat kuin myös keittiön välitilalaatat. Näihin olimme tutustuneet huolella jo etukäteen, joten itse palaverissa pääsimme melko helpolla. Suurimmaksi päätökseksi jäi laattasaumojen värien valinnat.
WC:n ja kodinhoitohuoneen maalisävy, kosteiden tilojen lattialaatta sekä kylpyhuoneen seinälaatat.
Valkoiset kalusteet nousevat kivasti esille näitä vasten. 
Toinen iso kokonaisuus oli seinien sävyvalinnat. Tämä yhdessä laatta- ja Keittiömaaiöman kiintokalustevalintojen kanssa oli osa isompaa kokonaisuutta, jonka halusin miettiä huolella niin, että jokainen pienempi osa-alue mätsäisi mahdollisimman hyvin yhteen. Ideana oli, että kodissamme ei montaa valkoista seinäpintaa löytyisi. Näin ollen valkoiset kalusteet puolestaan nousisivat kauniisti esille seinän sävyä vasten.

Ihan täysin ilman valkoista ei selvitty, mutta aika lähelle kuitenkin! Valkoista löytyy ainoastaan lasten huoneista, molemmista kahden seinän verran.
Yleissävy, jolla maalataan eteinen, olohuone-ruokatila-keittiö sekä työ-/vierashuone

Tytön huone.
Yksi seinä tapettia, yksi värillä, kaksi valkoisella 

Pojan huone.
Yksi seinä tapetilla, yksi värillä, kaksi valkoisella

Vanhempien makuuhuone.
Yksi seinä tapetilla, muut värillä
Vaikka paljon asioita olimmekin selvittäneet ja päättäneet jo ennen sisustuspalaveria, oli tapaaminen ehdottomasti hyödyllinen. Sarilla oli ammattilaisena asiantuntevia näkemyksiä, minkä lisäksi oli omalla tavalla huojentavaa saada omille pohdinnoille vahvistusta - ihan metsään emme taida valintojemme kanssa olla menossa.

Näiden lisäksi Sari auttoi mittasuhteiden hahmottamisessa kun mietimme tulevien huonakelujen sijoittelua suhteessa kattovaloihin, ja varsinkin olohuoneen ja ruokatila kattovalojen pistokkeiden paikkojen pohdinnassa. Paikkojen oikeellisuushan selviää lopullisesti vasta, kun pääsemme kantaman huonekalut sisään, mutta nyt voin olla ainakin hieman huojentuneimmin mielin.

Niin, ja se keittö - siitähän on jo olemassa oma postauksensa, jonka löydät täältä. Ja se keittiö - se tulee näyttämään jotakuinkin tältä:
Noh, miltäs kokonaisuus ja valinnat näyttävät ja kuulostavat? Tällä puolella ruutua ei jaksaisi enää millään odottaa suunnitelmien toteutumista! Mutta, eihän tässä olekaan enää kuin kolmisen kuukautta jäljellä, hullua.

Kommentit

  1. Tsemppiä teidän taloprojektin kanssa. On varmasti ollut vaikeaa päättää sisäpintojen materiaaleista ja sävyistä koska vasta lopussa valintojen todellinen ulkonäkö paljastuu. Toivotaan, että sait valikoitua teitä miellyttävät ratkaisut. Meillä olisi kylpyhuoneen remontti täällä Hämeenlinnassa potkaistava käyntiin ja olen jo aivan hermoraunio kun en pysty edes laatoitusta valitsemaan. Täytyy kuitenkin valinta tehdä ennen kuin urakka alkaa. Urakoitsija täytyisi toki myös löytää urakalle ja ainakin yhden yrityksen sivut jo löysin joten täytyy toivoa, että saisimme heti löydettyä urakoitsijan remontille.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit